Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

yeni televizyon alıcaklara tavsiye

celikkkk Çevrimdışı
11 Tem 2009
858
16
Cinsiyetiniz nedir?
Arkadaşlar yeni tv almayı düşünenlere tavsiye ...LG nin 3D smart medya FULL HD Led tv si bir harika...tv izlerken bağlanmak istediğiniz sitenin adını söylüyorsunuz google araması gibi seçenekleri size sunuyor ve tıklayıp nette geziniyorsunuz...istediğiniz sanatçının adını söyleyip linklere ulaşabiliyorsunuz...gen tr de gezinirken aynı anda tv de izleyebiliyorsunuz...evde internetiniz olması yetiyor kablolu yada kablosuz bağlanabiliyorsunuz...benim modemim usb girişli ...usb girişine bağladığım bir bellekte bulunan bir filme yada müziğe tv ye hiç bağlantı yapmadan kablosuz olarak bağlanıp izleyebiliyorum...3 Boyutlu filmleri yanında verdikleri 7 adet gözlükle sinemadaymış gibi izliyebiliyorsunuz...bu saydıklarım şu ana kadar çözebildiğim özellikleri...mause gibi bir kumandası var hareketi algılıyor...şu ana kadar gördüğüm tek negatif yönü kanal geçişleri yavaş ve tv menüsü daha iyi olabilirdi...kanal geçiş hızını harici recever le çözmek çok kolay...herzaman alınan bir şey değil almışken iyisini alayım deyip bayağı araştırdım...gerçi teknolojinin hızına yetişmeye ne para yeter nede ömür :)...araştırırken bayağı kafa yordum o yüzden sizinle paylaşmak istedim olurya almak isteyen arkadaşlar vardır bir alternatif olsun...

RedCode Çevrimdışı
1 Kas 2012
45
0
Cinsiyetiniz nedir?
Aynı özellikli samsunglar kurulabilen uygulamalar açısından da daha başarılı kanal geçişleri zaten daha yüksek ayrıca samsung sinema uygulaması ve samsung tabletler ile monitör gibi çalışabilme özellikleri ile çok başarılılar bende fiber var 3d full HD filmi internetten canlı izliyorum

Sent from my iPad using Tapatalk

hovarda Çevrimdışı
11 Haz 2010
621
124
Cinsiyetiniz nedir?
Hediyesi ne kadar sevgili Çelikkkk ?

celikkkk Çevrimdışı
11 Tem 2009
858
16
Cinsiyetiniz nedir?
bazı kendinden uydu alıcılı modellerde o yavaşlık sorunu var çelik. en iyi çözüm harici uydu alıcısı, birde modeli yazmamışsın :)

LG Smart sinema 3D 42LA660S 42''106 EKRAN FULL HD Led tv ...modeli bu Samet...1900 TL ödedim sevgili Hovarda :)...

celikkkk Çevrimdışı
11 Tem 2009
858
16
Cinsiyetiniz nedir?
sevgili çelik bana 42 inç fazla geldiğinden bende lg 32 la 620 modeli düşünüyorum fiyatıda yanılmıyorsam teknosada 1199tl
ondada özellikler aynı yalnız tek çekincem onunda kanal geçişleri ağır :)

kanal geçişi ise tek sorun Samet onu skart girişine takılan full hd bir recever ile çözersin ...receverlerin fiyatıda çok düştü diye biliyorum...

REDNOSE Çevrimdışı

REDNOSE

Emekli Zampara
18 May 2009
4,294,965,008
6
Cinsiyetiniz nedir?
evliler için sakat malum sitedeyken akıl burda kalıyor aile eşrafı otururken forum adı sölenirse kötü olur ;);) şaka bir yana teknoloji sınır tanımıyor

celikkkk Çevrimdışı
11 Tem 2009
858
16
Cinsiyetiniz nedir?
merak ettiğim bir şeyi sorayım. çelik diyelim 5+1 sinema sistemin var pcden film izleyip görüntüyü tv ye aktarıyorsun
onda sinema sisteminden yararlanabiliyormusun yoksa amfimi gerekir?

bu konuda ne dersem yalan olur Samet...Tv üzerinde ses ile ilgili çıkışlar var ve wi-fi olarakta algılayabiliyor diye biliyorum...ben ses sistemi kullanmıyorum net bir cevap veremiyeceğim...

RedCode Çevrimdışı
1 Kas 2012
45
0
Cinsiyetiniz nedir?
merak ettiğim bir şeyi sorayım. çelik diyelim 5+1 sinema sistemin var pcden film izleyip görüntüyü tv ye aktarıyorsun

Şöyle açıklayayım tv yi bahsettiğiniz gibi monitör olarak kullanacaksanız tv bilgisayar arası görüntüyü aktardığınız kabloya göre izlemeniz gereken yöntemler var.

Hdmi kablo ile yaparsanız hem görüntü hem ses tv ye aktarılabilir şayet bilgisayarınızın ekran kartı da destekliyorsa fakat bunu Windows un ayarlarından ses ini bilgisayarinizdaki 5+1 sistemin bağlı olduğu ses kartından çıkması seçile biliyor.

Rgb veya dvi kablo da zaten sadece görüntü aktarılabiliyor dolayısıyla bu kablolar ile bağlarsanız ses zaten hiç bir seçim yapmadan ses sisteminizdan çıkacaktır.

Benim önerim hdmi kablo ile ayar yapmayı göze alarak kullanmanızdan ki bu en güncel teknoloji.

Konu dışı olarak isterseniz tv yi 2. Monitör olarak tanımlayabilir aynı anda ikisinden ayrı veya aynıgörüntü alabilirsiniz.

RedCode Çevrimdışı
1 Kas 2012
45
0
Cinsiyetiniz nedir?
kanal geçişi ise tek sorun Samet onu skart girişine takılan full hd bir recever ile çözersin ...receverlerin fiyatıda çok düştü diye biliyorum...

Scart bağlantılaryerine hdmi bağlantılı cihazlar daha iyi olur arkadaşlar keza ara birim çok daha gelişmiş bu arada fiyatı düşük olan uydu alıcıların da kanal geçiş hızları yavaştır.

14 Tem 2012
14
0
Cinsiyetiniz nedir?
yeni televizyon alacaklar tv'de dvb-t2 özelliği olmasınada dikkat etmeli.. teknoloji buraya gidiyor..

safakk Çevrimdışı
17 Ara 2009
141
0
56
Cinsiyetiniz nedir?
tv'den 5+1ine uygun ses çıkışı varsa her şekilde ses sisteminden ses alırsın. önemli olan sesin seviyesi ve izlediğin görüntüye göre (müzik, film, spor, oyun gibi) işlenmesi . arada amplifier olması sesin kalitesi çok arttırır. iki tür var, aktif olanlar, yani kendinden yükselticili olanlar ki genellikle subwooferda oluyor, tv sistemleri için ideal. benim gibi projeksiyon kullanıyorsan harici amfi gerekir.

safakk Çevrimdışı
17 Ara 2009
141
0
56
Cinsiyetiniz nedir?
burada birçoklarımızın dikkat etmediği önemli bir konu, tv'ye bağladığınız kablo. birkaç arkadaşımda çok pahalı televizyonların digiturk tarafından digihd kutusuna scart bağlandığını görüp çok şaşırmıştım. 1080 seyrettiklerini zannederek bana ne kadar iyi görüntü değil mi diye soruyorlar. hd görüntüyü iki tür kablo taşır: hdmi veya rca. eğer bluray oynatıcınız veya hd kutunuz ile tv'niz arasında bu iki kablo dışında bağlantı varsa, seyrettiğiniz film hd kalitesinde olsa bile sizin televizyonunuzda standard görüntü olur, hd seyredemezsiniz. harcadığınız onca para boşuna yani. (bilmeyen arkadaşlar internette scart, rca, hdmi yazıp kendi bağlantılarını kontrol edebilirler.)

skywalkerr Çevrimdışı
31 Ağu 2012
391
73
celikkkk verdiğin bilgiler ve paylaşım için teşekkürler . Şu sıralar bende yeni tv arayışındayım ama gözüme hep Samsung Sony tv leri geldi Lg düşünmemiştim . Görüntü kalitesi bakımından Lg biraz daha mat mı kalıyor diğerlerinin yanında ?

safakk Çevrimdışı
17 Ara 2009
141
0
56
Cinsiyetiniz nedir?
ayakci, bu televizyonların 3d teknolojileri ayrı. lg pasif gözlük kullanıyor, sony ve samsung aktif.

safakk Çevrimdışı
17 Ara 2009
141
0
56
Cinsiyetiniz nedir?
projeksiyon pahalı ve zahmetli bir iş SaMeT. öncelikle projeksiyonda tvden daha fazla mesafe lazım. 42inch LG'de 1900liraya iş bitiyor, 3d projeksiyon sistemi sana en az 3500projektör+1500ses liraya malolur. yer kaplar, ışıklı ortamda seyredemezsin. ayrıca 500-1500tl perde (veya uygun boyanmış bir duvar) lazım. tv'deki akıllı teknolojiler, internet falan projeksiyonda yok. tabi yerini ve ihtiyaçlarını sen bilirsin ama bence televizyon daha pratik.

celikkkk Çevrimdışı
11 Tem 2009
858
16
Cinsiyetiniz nedir?
Scart bağlantılaryerine hdmi bağlantılı cihazlar daha iyi olur arkadaşlar keza ara birim çok daha gelişmiş bu arada fiyatı düşük olan uydu alıcıların da kanal geçiş hızları yavaştır.

paylaşmak iyidir...konuştukça öğreniyoruz...teşekkürler...

celikkkk Çevrimdışı
11 Tem 2009
858
16
Cinsiyetiniz nedir?
burada birçoklarımızın dikkat etmediği önemli bir konu, tv'ye bağladığınız kablo. birkaç arkadaşımda çok pahalı televizyonların digiturk tarafından digihd kutusuna scart bağlandığını görüp çok şaşırmıştım. 1080 seyrettiklerini zannederek bana ne kadar iyi görüntü değil mi diye soruyorlar. hd görüntüyü iki tür kablo taşır: hdmi veya rca. eğer bluray oynatıcınız veya hd kutunuz ile tv'niz arasında bu iki kablo dışında bağlantı varsa, seyrettiğiniz film hd kalitesinde olsa bile sizin televizyonunuzda standard görüntü olur, hd seyredemezsiniz. harcadığınız onca para boşuna yani. (bilmeyen arkadaşlar internette scart, rca, hdmi yazıp kendi bağlantılarını kontrol edebilirler.)

Bilgilendirme için teşekkürler şafak...kablo deyip geçmemek lazım mış :)...

celikkkk Çevrimdışı
11 Tem 2009
858
16
Cinsiyetiniz nedir?
celikkkk verdiğin bilgiler ve paylaşım için teşekkürler . Şu sıralar bende yeni tv arayışındayım ama gözüme hep Samsung Sony tv leri geldi Lg düşünmemiştim . Görüntü kalitesi bakımından Lg biraz daha mat mı kalıyor diğerlerinin yanında ?

Görüntü kalitesini ben beğendim ayakçı...gayet parlak...direk uydudan kendi dahili alıcısına bağlantı ile kullanıyorum...görüntü süper...Philips ile yanyana karşılaştırma imkanım olmuştu LG onun yanında çok daha canlı görünüyordu...Diğer markaları karşılaştıramadım :)...

RedCode Çevrimdışı
1 Kas 2012
45
0
Cinsiyetiniz nedir?
Aman arkadaşlar evde tv yokken projeksiyon alınmaz. Lens ömürleri çok kısadır. Bunların dışında ucuz modellerin çözünürlülükleri düşüktür , hızları yavaştır (yüksek Fps olan sahnelerde atlama takılma gibi sorunlar olabilir), 3d desteklemezler. Tabi pahalı modellerde durum biraz farklı herşey var. Ama her durumda tv gibi uzun ömürlü değiller.

Valla kendim kullandığım için demiyorum samsung tv den de şaşmayın android li telefonlardan farkı yok benim tv ye 2 HD bağlı canlı yayını geri sarmak da dahil bir çok özelliği var digiturk HD plus da ne arasanız yapıyor.

Tüm sayfalar yüklendi.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar