Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

volvo s40 mı toyota avensis mi

armadura Çevrimdışı
21 May 2009
205
1
Cinsiyetiniz nedir?
evet arkadaşlar başlıktan da anlaşılacağı gibi bu iki araç arasında seçim yapmaya çalışıyorum
eğer varsa bi bilen, kullanan...
yorumlarınızı merakla bekliyorum....

denizci12 Çevrimdışı
8 Ara 2010
29
0
Cinsiyetiniz nedir?
avensis kullanıyorum tavsiye ederim ama hangi memlekette yaşadığında önemli aslında avensis çok güçlü bir araba ama pek ekonomik değil yakıt olarak

9 Tem 2010
17
0
Cinsiyetiniz nedir?
volvo sağlam arabalar yapıyor ama, servis ücretleri ve diğer hizmet olanakları olarak toyota Türkiye için daha iyi bir marka.

12 Kas 2009
34
0
Cinsiyetiniz nedir?
abi bundan önceki arabam Volvo S40 oldugu için,i kullanıcısı oldugum için ve avensisi bilemediğim için şahsi olarak s40 derim. Keza bu aralar 2.el sıkıntısı yaşamassında piyasada bi s40 modası var anlamadım ama :D

NefeskeseN Çevrimdışı
20 Ara 2010
54
0
Cinsiyetiniz nedir?
avensisin hangi motorunu alıcaksınız volvo s40 1.6 dizelleri , avensisinde 2.0 d-4d motoru mevcut. Avensis biraz daha long kasadır oldukça uzun bir mesafesi vardır . Daha önce kullandığınız araç segmentine göre bunuda düşünün derim. s40 biraz daha sportif bir görünümü vardır kasa olarak avensisden daha kısadır. 2 sininde yol tutuşu mükemmeldir. konforda s40 avensisden geride kalır. fiyat konusunda s40 daha uygun olur. ama motor gücü ve sağlamlık konusundan s40 biraz geride kalır. servis bakım fiyatları hemen hemen aynıdır.

armadura Çevrimdışı
21 May 2009
205
1
Cinsiyetiniz nedir?
yorumlar için teşekkürler herkese
şimdi volvo citröen motoru kullanıyormuş diye birşey duydum...
bun bilen duyan var mı?

NtKoR Çevrimdışı
3 Ara 2010
269
0
[ı]s40 kullandığı motor ford'un turbosu olan motordur[/ı][ı]

senment olarak s40 ve avensis ayrıdır

avensis daha güçlü ve konforlu
volvo bir marka bence kullananlar bilir

tavsiyem : Güç istemiyorsan s40 derim

[/ı]

1 Kas 2010
35
0
Cinsiyetiniz nedir?
volvo s40 derim çünkü 2 ay önce aldım 64.000 tl ye aldım ilk Türkiye de ben aldım gümrükten çıkar çıkmaz.
yeni bir volvo s40 almayı düşünenler için bu modelin eksileri;
- volvo’nun geçtiğimiz mart ayında çinli geely firması tarfından satın alınmış olması. şu anda piyasadaki s40’larda çin üretimi veya etkisi yok belki ama bu, markanın gelecekteki imajını etkileyebilir ve arabayı satarken bir değer kaybına uğratabilir. velhasıl kelam ikinci elde değer yitirme olasılığı diye özetleyebiliriz bu maddeyi.
- şimdiki model 2004 yılından beri piyasada olup 2008 yılında makyajlandığı için kısa bir zaman sonra (muhtemelen 1-2 yıl) yeni bir modelin piyasaya sürülme ihtimali ki bu yeni modelin çinli firmanın ne kadar etkisinde kalacağı o model için ayrı bir muamma olacak. eğer yeni bir s40 üretilirse tabi… üretilmeme ihtimali ise düşük olmakla birlikte, daha büyük bir handikap olur elbette (bkz: rover) . burada belirtmek istediğim esas risk, aracı sıfır aldıktan birkaç yıl sonra eski model bir araca dönüşme ihtimali.
- benzinli modelin yüksek tüketimi. (şehir içi:9,2 lt şehir dışı:5,8lt ortalama:7,1lt)
- volvo’nun yüksek bakım ve yedek parça giderleri
- çok yaygın olmayan servis ağı
arka koltukta oturanlar için iç hacim ve bagaj hacmi konularına girmiyorum. çünkü boyut olarak çok büyük bir araç istenmiyorsa bu gibi beklentiler çok yüksek olmamalı zaten.

her şeye rağmen güçlü, güvenlik hissi veren, emniyetli, prestijli, dinamik, sade ve şık iskandinav tasarımına sahip bir araç. dizel modelin tüketimi yeni ‘drive’ teknolojileri sayesinde oldukça başarılı. (şehir içi:4,9 lt şehir dışı:3,4lt ortalama:3,9lt – drive 109 hp) ve de çevreci bir otomobil kendisi.

artıları, eksileri iyi değerlendirilmeli… satın alındıktan sonra uzun yıllar güvenle kullanılabilir diye düşünüyorum. almayı düşünenlere hayırlı olsun.

IWAS Çevrimdışı
7 Eki 2010
80
1
Cinsiyetiniz nedir?
Birşey de ben ekleyeyim. Ocak ayında DİZEL 3 araç arasında gidip geliyordum : Ford Focus,Volvo ve Toyota Corolla. Bunlarda hep aynı 2007 ve üstündeki modellere baktım hep. Önce tanıdık Ford servisine gittim. Focusu sorduğumda turbolarında ve motorunun bazı kısımlarında rutin,insanı canından bezdiren problemlerin çıktığını söyledi.Sonra tanıdık Volvo servisine gittim.O da Volvo'da dizel motor olarak FORD kullanıldığını ve turbo gibi bazı parçalarda sıksık problem çıktığını söyledi.
Velhasıl gidip Corolla aldım ve inanılmaz memnunum. Volvo ve Focus sahibi tanıdıklarımın bile dibi düştü. Siz bir de Avensisi düşünün artık.

IWAS Çevrimdışı
7 Eki 2010
80
1
Cinsiyetiniz nedir?
Ama şunu da söylemek lazım. Volvonun kaporta kalitesi gördüğüm kadarıyla Toyotanınkinden daha sağlam.Ama Toyota kötüdür demiyorum

IWAS Çevrimdışı
7 Eki 2010
80
1
Cinsiyetiniz nedir?
Mr.H Çevrimdışı

Mr.H

Normal Üye
3 Mar 2011
3
0
Cinsiyetiniz nedir?
Güç istiyorsan kesinlikle Volvo dostum.

clooney Çevrimdışı
10 Ocak 2011
30
2
Cinsiyetiniz nedir?
volvo dan şaşma...bunun dışında audi A4 değerlendirebilirsin....

Maniac Çevrimdışı
1 Ağu 2009
2,238
334
S40 1,6 falansa düşüdüğün Ford motoru var araçta
S40 2.0 T vardı bende 2006 / 2009 da sattım takasta yeniden volvo alayım dedim ama sonunda Audi A4 aldım on numara tavsiye ederim

13 Tem 2009
90
18
Cinsiyetiniz nedir?
avensisin hangi motorunu alıcaksınız volvo s40 1.6 dizelleri , avensisinde 2.0 d-4d motoru mevcut. Avensis biraz daha long kasadır oldukça uzun bir mesafesi vardır . Daha önce kullandığınız araç segmentine göre bunuda düşünün derim. s40 biraz daha sportif bir görünümü vardır kasa olarak avensisden daha kısadır. 2 sininde yol tutuşu mükemmeldir. konforda s40 avensisden geride kalır. fiyat konusunda s40 daha uygun olur. ama motor gücü ve sağlamlık konusundan s40 biraz geride kalır. servis bakım fiyatları hemen hemen aynıdır.

Aynen katılıyorum. İllaki ikisinden birini alacaksan Avensis derimm... (A5 e de bakabilirsinn :))

7 Eki 2010
102
0
Cinsiyetiniz nedir?
İkisininde artıları eksileri vardır, kullanıcının seçimine göre tercih edilebilir ama Volvo'ya marka olarak hastayım :)

Halukist34 Çevrimdışı
2 Kas 2009
294
39
Cinsiyetiniz nedir?
Arakdaşımın S40 vardı ve Gayet kullanışlı rahat ve konforlu... VOLVO adı yeter ayrıca :)

8 Ağu 2011
37
25
Cinsiyetiniz nedir?
Çinlilerin eline geçtikten sonra Volvo bence eski Volvo değil. Ama yine de Avensis'e tercih edilir.

minikk

Normal Üye
18 Ocak 2012
7
0
Cinsiyetiniz nedir?
avensis derim sadece kısa ve öz tartışmasız
hele birde svagon alırsan harikaaa
devmeyin keyfime dersin

6 May 2012
36
0
Cinsiyetiniz nedir?
avensiz güzel ama volvo s40 daha sağlam ve daha iyi pişman olmansın kesinlikle volvo diyorum

vitallius Çevrimdışı
9 Nis 2010
440
6
Cinsiyetiniz nedir?
hocam halen karar vermediğinizi düşünerek yazıyorum. öncelikle hangi motor şanzıman kombinasyonları ile karşılaştırma yaptığınızı belirtmemişsiniz sanırım.
fakat temel olarak ele alacak olursak,
toyota avensis ve volvo s40 farklı segment araçlardır. avensis üst segmentin girişi, volvo ise atl segmentin üstünde yorumlanır. yani basitleştirmek gerekirse volvo C segmenti, avensis D segmenti araçtır. Volvo'nun dizel seçeneğindeki motor ford grubundan alınma 1.6 dizel motordur ve bu model seçeneğinde şu an için otomatik şanzıman seçeneği yoktur. Avensis te ise dizel olarak 2.0 litre hacmindeki 4 silindir dizel ünite vardır ve bu araçta da otomatik seçeneği bu motor tipinde bildiğim kadarı ile yok.
Her ne kadar bir otomobil delisi olarak Toyota'nın tasarım dilini hele de yeni Auris'ten sonra tam bir fiyasko olarak görsem de, Avensis her zaman beğendiğim bir araç olmuştur. Bence Avensis gayet oturaklı ve sınıfının ağırlığını iyi yansıtan bir araç ve özellikle yakında toyotanın yeni tasarım diliyle yenilenecek olması -ki berbat bir tasarım dili- dolayısıyla şu anki 2.el piyasa değerinden ileride çok fazla bir şey kaybetmeyecektir. Aracın motor hacmine göre 123 hp güç üretiyor oluşu biraz performans beklentilerini törpülüyor olsa da bence bu çok kötü bir durum değil zira turbo dizel teknolojisinde yüksek beygir eldesi sektör için henüz daha emekleyen bir kavr*** dolayısıyla bu motor gayet tercih edilebilir duruuyor. Eğer ben bu otomobili tercih edecek olsaydım tek sıkıntım iç mekan olurdu, çünkü beni gerçekten sıkan ve modumu düşüren bir havası var toyotaların iç mekanının, hani plastik kalitesi,montaj boşlukları falan gayet iyi ama her nedense herşey çok ciddi geliyor bana çok renksiz.
İşin volvo tarafına gelecek olursak eğer birbirine çok yakın fiyatlı ve hasarsız iki arçatan bahsediyorsak ben bu aracı hiç bir şekilde avensis'i es geçipte tercih edemem açıkçası. çünkü baştan bir alt segment aracı. fakat artık çinliler almış olsa da kalitelerinden herhangi bir ödün vermiş değiller.zira çinliler zaten kendi markaları ile euro NCAP testlerinden geçemeyip avrupa pazarına giremedikleri için Volvo'yu bir fırsat olarak görüp aldılar ve halihazırda çalışan mühendisleri pek ellemediler dolayısıyla temelde aşağı yukarı aynı mühendis grubu çalıştığı için halen güvenlik konusunda en güvenilir otomobil volvo denilebilinir rahatlıkla. motor-şanzıman kombinasyonu gayet iyi ve otomobilin az yaktığıda sürekli söyleniyor.
sonuç olarak ikisi de iyi arabalar ama Volvo daha ekonomik ama daha sıradan , Toyota ise biraz daha cömert ve daha az olduğu için daha klas bir otomobil. tercih sana kalmış

Tüm sayfalar yüklendi.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar