volvo s40 derim çünkü 2 ay önce aldım 64.000 tl ye aldım ilk Türkiye de ben aldım gümrükten çıkar çıkmaz.
yeni bir volvo s40 almayı düşünenler için bu modelin eksileri;
-
volvo’nun geçtiğimiz mart ayında çinli
geely firması tarfından satın alınmış olması. şu anda piyasadaki s40’larda çin üretimi veya etkisi yok belki ama bu, markanın gelecekteki imajını etkileyebilir ve arabayı satarken bir değer kaybına uğratabilir. velhasıl kelam ikinci elde değer yitirme olasılığı diye özetleyebiliriz bu maddeyi.
- şimdiki model 2004 yılından beri piyasada olup 2008 yılında makyajlandığı için kısa bir zaman sonra (muhtemelen 1-2 yıl) yeni bir modelin piyasaya sürülme ihtimali ki bu yeni modelin çinli firmanın ne kadar etkisinde kalacağı o model için ayrı bir muamma olacak. eğer yeni bir s40 üretilirse tabi… üretilmeme ihtimali ise düşük olmakla birlikte, daha büyük bir handikap olur elbette (bkz:
rover) . burada belirtmek istediğim esas risk, aracı sıfır aldıktan birkaç yıl sonra eski model bir araca dönüşme ihtimali.
- benzinli modelin yüksek tüketimi. (şehir içi:9,2 lt şehir dışı:5,8lt ortalama:7,1lt)
- volvo’nun yüksek bakım ve yedek parça giderleri
- çok yaygın olmayan servis ağı
arka koltukta oturanlar için iç hacim ve bagaj hacmi konularına girmiyorum. çünkü boyut olarak çok büyük bir araç istenmiyorsa bu gibi beklentiler çok yüksek olmamalı zaten.
her şeye rağmen güçlü,
güvenlik hissi veren,
emniyetli,
prestijli,
dinamik,
sade ve şık iskandinav tasarımına sahip bir araç. dizel modelin tüketimi yeni ‘
drive’ teknolojileri sayesinde oldukça başarılı. (şehir içi:4,9 lt şehir dışı:3,4lt ortalama:3,9lt – drive 109 hp) ve de
çevreci bir otomobil kendisi.
artıları, eksileri iyi değerlendirilmeli… satın alındıktan sonra uzun yıllar güvenle kullanılabilir diye düşünüyorum. almayı düşünenlere hayırlı olsun.