Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Succession

speechless Çevrimdışı
9 Haz 2019
149
707
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Bu ara foruma iyice sarmam ve gözüme çarpan dizi-sinema-tiyatro sekmesinin haliyle daha sakin olduğunu görmemle bahsetmek istediğim dizi. sözlüğe yazar gibi tanımla başladım, cumartesi evde oturunca böyle oluyor demek ki :LOL:

hbo'nun game of thrones sonrası boşalan ana koltuğunu westworld ile birlikte doldurduğunu düşünüyorum öncelikle. dizinin 2. sezonuyla hem altın küre hem emmy kazanması da en azından eleştirmenlerin de böyle düşündüğünü gösteriyor.

son 5 sene içerisinde çıkan drama dizilerinde açık ara en kaliteli bulduğum yapım. zengin bir ailenin karakterlerinin yaşantısı üzerinden ilerleyen bir hikâye var ortada. hikâyeden ziyade bir yaşam anlatısı, bu yönünü en sevdiğim dizi olan ve profil fotoğrafıma yansıyan mad men'e benzetiyorum. dizi yer verdiği ana karakterlerin hepsini ilmek ilmek işliyor, geliştiriyor ve bütün bu süreci izleyicisine geçiriyor. yamulmuyorsam dizinin creatoru olan jesse eisenberg başka harika bir tv yapımı olan peep show'un da creator'u. ki peep show biraz daha gençliğine denk gelen bir yapım, bu tür işlerde insanlar yaşlandıkça anlatıları daha da olgunlaşıyor o yüzden ayrıca belirtiyorum. yer yer peep showvari cringe yaşatan komedi sekansları da yer alıyor nitekim dizide, kendine has tarzını yine diziye yansıtmayı başarıyor yani eisenberg. diziyi izlediğimden beri herkese övüyor, gönüllü propagandasını yapıyor ve başkalarının izlemesine sebep olabildikçe mutlu oluyorum. dizi merakı olanlara da bu çok kaliteli yapımı kesinlikle tavsiye ediyorum. ayrıca harika bir jenerik müziği var.

dizi karakter anlatısı üzerine bir temel kurmuş olsa da ortada hikâye yok zannetmeyin, o yönünü daha çok takdir ettiğim için üzerinde durdum. bana kalırsa çok güzel işlenen, adım adım vardığı noktaya giden leziz bir hikâyesi de mevcut.

daha vurdulu kırdılı aksiyon izlemeyi sevenler için ise ağır işliyor gibi hissettirebilir, çok yanaşmasın sonra bunu mu beğendin diye beni anmasınlar :D

paylaşım ilgi görürse aklıma estikçe bende iz bırakan başka yapımlar için de böyle paylaşımlara devam edeceğim. buraya dek okuyan herkese teşekkürler.

lordvoldemort Çevrimdışı
22 Eyl 2020
16
21
24
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Bu kullanıcıyla anlaşma yapmak istiyorsanız, engellendiğini lütfen unutmayın.
Merhaba hocam, ben westworld'de 2.sezonun başı 1.sezonun sonunda koptum hikaye gerçek dünyaya taşınınca sanki anlatılmak istenen ana fikir kayboldu gibime geldi. Biraz da sıktı açıkcası. Eğer böyle bilim-kurgu seviyorsanız kesin izlemişsinizdir ama izlemediyseniz, black mirror hayatımda izlediğim en iyi dizilerden. Ana fikir aşşağı yukarı aynı ama karakter ve senaryo sürekli değişiyor. Tavsiye ederim, sizden de bekliyorum

speechless Çevrimdışı
9 Haz 2019
149
707
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Merhaba hocam, ben westworld'de 2.sezonun başı 1.sezonun sonunda koptum hikaye gerçek dünyaya taşınınca sanki anlatılmak istenen ana fikir kayboldu gibime geldi. Biraz da sıktı açıkcası. Eğer böyle bilim-kurgu seviyorsanız kesin izlemişsinizdir ama izlemediyseniz, black mirror hayatımda izlediğim en iyi dizilerden. Ana fikir aşşağı yukarı aynı ama karakter ve senaryo sürekli değişiyor. Tavsiye ederim, sizden de bekliyorum

merhaba. westworld'ün ilk sezonunu blade runner'a epey benzetiyorum, ikinci sezon senaryo farklı yere gitti ve ben de ilk sezon kadar beğenmedim açıkçası. üçüncü sezon senaryonun yönü yine değişti fakat bu sefer beğendiğim. tahminim her sezon farklı noktaya değinecekleri yönünde.

black mirror izledim evet, teşekkürler öneri için. ilk iki sezondan sonra -netflix'e geçtikten sonra- o orijinal dokusunu kaybettiğini düşünüyorum ve pek beğenmedim kalan kısmı. son sezonu izlemedim hatta. size tavsiye edebileceğim başka bilim kurgu dizisi yok maalesef aklımda.

kadikoylu Çevrimdışı

kadikoylu

Biracı
29 Nis 2014
9,305
10,255
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
İki sezonunu da izledim Succession ın. Sürekli ters köşeye yatırması ile sonuna kadar kendini izleten bir dizi. High society nin ultra lüks yaşantısını da inceden dalga geçerek anlatması da cabası...

speechless Çevrimdışı
9 Haz 2019
149
707
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
İki sezonunu da izledim Succession ın. Sürekli ters köşeye yatırması ile sonuna kadar kendini izleten bir dizi. High society nin ultra lüks yaşantısını da inceden dalga geçerek anlatması da cabası...

çok kaliteli yazılmış bir senaryo var ortada. roman üzerinden high society doğan, tom-greg ikilisi ile daha sonra o klasa giren/girmeye çalışan insanları dediğiniz gibi nüktedan bir anlatımla çok güzel yansıtıyor.

Tüm sayfalar yüklendi.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar