Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Orta dünya'da yeni bir efsane doğuyor: The Rings of Power

Enderin Çevrimdışı
4 Tem 2022
114
191
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Bir yüzüklerin efendisi hayranı olarak uzun zamandır merakla beklediğim dizi, açıkçası endişelerim vardı nasıl olur film serisinin verdiği tadı verir mi vs. diye ama şimdiye kadar çıkan fragmanlar çok iyiydi ve beklentileride yükseltti, özellikle fragman'ın sonunda Balrog'u görünce acayip bir şekilde heyacanlandım ve bir çok teori kafamda canlanmaya başladı haliyle, umarım beklentileri karşılar..Benim gibi orta dünya hayranı olanlar varsa burda sizinde düşüncelerinizi ve teorilerinizi merakla bekliyorum :)

Son olarak dizinin 3 dakikalık en son çıkan fragmanını aşağıda paylaşalım..

isildurun Varisi Çevrimdışı
9 Haz 2021
52
74
28
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Bu kullanıcıyla anlaşma yapmak istiyorsanız, engellendiğini lütfen unutmayın.
Bende beklemedeyim nickimden anlaşılacağı üzere 🤣

Enderin Çevrimdışı
4 Tem 2022
114
191
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Filmdeki karakterlerin boşluğunun doldurulması pek kolay degil. İnsanların,yeni karakterleri benimsemesi zaman alacaktır.
Zaten hiçbir konuda filmlerin yerini tutamaz karakterler olsun savaşlar olsun senaryo müzikler vs. olsun serinin yeri çok ayrı ama dizide fragmanları gördüğüm zaman bence güzel olucak izlenimi verdi umarım öylede olur..

agentgeek

Normal Üye
4 Ocak 2022
12
11
28
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Benim umudum az ya. Diziyi sjw ile doldurmuşlar gibi gözüküyor. :(

24 Tem 2022
244
225
31
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Benim en bildiğim konu uzun uzun konuşurum isteyen varsa

24 Tem 2022
244
225
31
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Şimdi dizi konusu lotr evreninin 3 çağı vardır bu dizi 2.çağı anlatıyor ben Kitapları flan da okudum ordan biliyorum.dizi Sauron un güç yüzüklerini yaratmadan önceki dönemi anlatıp güç yüzüklerinin yaratımını göreceğimiz bi dizi olcak.dizide numenor lular var mesela çok heyecanlı orası ayrıca bol bol galadriel ve elrond izleyeceğiz ve beni heyecanlandıran gil-galad karakteri inşallah dizi kitap ve Tolkien’e bağlı olarak gider disney kendi bişey yazmaz kafasına göre

Enderin Çevrimdışı
4 Tem 2022
114
191
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Şimdi dizi konusu lotr evreninin 3 çağı vardır bu dizi 2.çağı anlatıyor ben Kitapları flan da okudum ordan biliyorum.dizi Sauron un güç yüzüklerini yaratmadan önceki dönemi anlatıp güç yüzüklerinin yaratımını göreceğimiz bi dizi olcak.dizide numenor lular var mesela çok heyecanlı orası ayrıca bol bol galadriel ve elrond izleyeceğiz ve beni heyecanlandıran gil-galad karakteri inşallah dizi kitap ve Tolkien’e bağlı olarak gider disney kendi bişey yazmaz kafasına göre
Ben 1 ve 2.çağa çok hakim değilim ama bazı makaleler okudum bu çağlarla ilgili ve hikayeler güç yüzükleri öncesi yapım süreci vs. oraları görücek olmamız benide heyecanlandırıyor, Sauron'u da çok merak ediyorum acaba nasıl birşey olucak ayrıca Gandalf'ında gençliğini görebilecekmiyiz acaba oda bir diğer merak konusu e Elrond'la Galadriel'i görüceksek eğer onuda görelim 😊 ilk sezon 8 bölüm olacakmış ama kaliteli bir iş yapmışlarsa 8 bölümde yetmez bari 10 olsaydı 🙂

24 Tem 2022
244
225
31
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Ben 1 ve 2.çağa çok hakim değilim ama bazı makaleler okudum bu çağlarla ilgili ve hikayeler güç yüzükleri öncesi yapım süreci vs. oraları görücek olmamız benide heyecanlandırıyor, Sauron'u da çok merak ediyorum acaba nasıl birşey olucak ayrıca Gandalf'ında gençliğini görebilecekmiyiz acaba oda bir diğer merak konusu e Elrond'la Galadriel'i görüceksek eğer onuda görelim 😊 ilk sezon 8 bölüm olacakmış ama kaliteli bir iş yapmışlarsa 8 bölümde yetmez bari 10 olsaydı 🙂
Genelde böyle yapımlar 8 10 bölüm olur çünkü çok maliyetli bi iş ve yorucu game of thrones dan düşün Gandalf belki sonraki sezonlarda ortaya çıkar mesala yüzükleri yapan celembrimbor var gil galad var bunlar beni heyecanlandırıyor mesela ballrog var. 2. Çağ aslında tam bi mozaik çok şey barındırıyor

Enderin Çevrimdışı
4 Tem 2022
114
191
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Genelde böyle yapımlar 8 10 bölüm olur çünkü çok maliyetli bi iş ve yorucu game of thrones dan düşün Gandalf belki sonraki sezonlarda ortaya çıkar mesala yüzükleri yapan celembrimbor var gil galad var bunlar beni heyecanlandırıyor mesela ballrog var. 2. Çağ aslında tam bi mozaik çok şey barındırıyor
Balrog benide çok heyecanlandırdı özellikle tam fragman bitti demişken en sonda onu görünce, keza gil galad da öyle bekleyip görücez bakalım neler olucak kaderi game of thrones finaline benzemesinde 😁

Miner35 Çevrimdışı

Miner35

Normal Üye
16 May 2021
30
55
44
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
1999 yılında tüm seriyi okumuştum. Filmler başarılıydı ama kitaptan okuyunca hayalinde canlandırdığın karakterlerin yerini yinede tutmuyorlar.. Neredeyse orta dünyanın zamanında var olduğuna inanıyordum. Uzun zaman oldu kitapları okuyalı ama aklımda kalan mesela en çok görmek istediğim kitapta detaylı anlatılan yılkı at sürüsünü filmde göremedik ve Gandalfın çağırdığı yılkı atı görünce hayal kırıklığı yaşamıştım. Bekliyoruz dizileri.. Umarım iyi bir çalışma ortaya koyarlar.

Protagonist

Normal Üye
24 Şub 2022
6
2
31
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Benim hiçbir umudum yok, yine efsanevi bir serinin politik doğruculuk akımına kurban gittiğini göreceğiz maalesef.

Enderin Çevrimdışı
4 Tem 2022
114
191
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Yayın tarihleri ve saatleride belli olmuş, ilk 2 bölüm 2 eylül cuma günü sabaha karşı 4'te, diğer bölümler haftada bir yine cuma günleri yayınlanacakmış..Heyecanla orta dünya'ya yeni bir yolculuk yapmak için bekliyoruz umarım kaliteli bir dizi olmuştur..

Fingolfin Çevrimdışı
26 Haz 2009
669
796
Cinsiyetiniz nedir?
Buralar bildiğin bomboş arsaya dönmüş.
Diziyi izleyenlerin gelip yorum yapmaya elleri varmıyor galiba.
Ben bişeyler yazayım bari :ROFLMAO:
Birşeyin içine itina ile nasıl edilire çok güzel örnek olmuş.
Senaryo çoook kötü, karakterler özellikle Galadriel tam bir fiyasko.
Bunlar ne orta dünyayı anlamış ne Elfleri ne Galadrieli.
Yani külliyata uymuyor kısmını geçtim senaryoda o kadar açıklar var ki nasıl düzelsin
Zaman algısı yok filmde Elrond ile Celebrimbor hadi gidelim diyip Lindondan kalkıp Moriaya yürüyerek atsız askersiz gidiyorlar şaka gibi yani.
Boramir 4 ayda gondordan ayrıkvadiye geliyor. Frodonun yolculuğu 6 ay sürüyor bunlarda benzer bir yola gittiler yani.
Galadriel Gil Galadın dedesinin kardeşi yani Galadrielin torunu. Ama amcam bu kadını Lindondan kovabiliyor. Hastasıyım ya. :ROFLMAO:
Motivasyonu ne? ''Sauronu arayıp durup durun be kızancık'' diyor. Olum elleme arasın ne alaka ya.
Ki Galadrielin böyle bir olayı yok. Galadriel kimsenin emrine girmemek için ortadünyaya gelip Lothlorieni kuruyor. Tamamen zırvalık.
Karakterler desen Gil Galadı bir embesil gibi göstermişler. Galadriel 15 yaşında bir atarlı havalar. Yahu bunlar kudretli bilge binlerce yıl yaşamış deneyim tecrübe sahibi ön görülü olayları geleceği kenarından köşesinden görebilen varlıklar ve öyle aceleyle kızarak kıskanarak vs iş yapacak tipler değil.
Elrond Galadrielin kızıyla evlenecek hesap et, ama Elronda gelip Gil Galad ile görüşmek için ricacı oluyor boş beleşliğin alası.
Bunların hepsi Galadrielin önünde saygıyla eğilecek tipler.
Kadın büyük denize atlıyor okyanusu yüzüyor ya saçmalığa bak. Hele o at sahnesi varya tövbe bu nedir yaa.
Elendil buna ergen kız muamelesi yapıyor. Neresinden tutsan çöplük.
Celebrimborun yüzük yapmak isteme motivasyonu tamamen hayalkırıklığı. Feanoru kıskanmış.
Elfleri anlamadan tanımadan yazmışlar senaryoyu. Elflerin böyle hırsları vs. yoktur yazık etmişler.
He zenci elf, hobbit, olmayan hobitler meteorla gelen adam vs. gibi zırvalıklara hiç girmiyorum.
Hot mom ile zenci elfin aşkı ne zırvalıktır ya.
Ne saçmalıklar bunlar.
Çöpoğlu çöp dizi.
Tabiii Zaman Çarkının içine ettiniz bununkine de etmeniz lazımdı demi.

Enderin Çevrimdışı
4 Tem 2022
114
191
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Buralar bildiğin bomboş arsaya dönmüş.
Diziyi izleyenlerin gelip yorum yapmaya elleri varmıyor galiba.
Ben bişeyler yazayım bari :ROFLMAO:
Birşeyin içine itina ile nasıl edilire çok güzel örnek olmuş.
Senaryo çoook kötü, karakterler özellikle Galadriel tam bir fiyasko.
Bunlar ne orta dünyayı anlamış ne Elfleri ne Galadrieli.
Yani külliyata uymuyor kısmını geçtim senaryoda o kadar açıklar var ki nasıl düzelsin
Zaman algısı yok filmde Elrond ile Celebrimbor hadi gidelim diyip Lindondan kalkıp Moriaya yürüyerek atsız askersiz gidiyorlar şaka gibi yani.
Boramir 4 ayda gondordan ayrıkvadiye geliyor. Frodonun yolculuğu 6 ay sürüyor bunlarda benzer bir yola gittiler yani.
Galadriel Gil Galadın dedesinin kardeşi yani Galadrielin torunu. Ama amcam bu kadını Lindondan kovabiliyor. Hastasıyım ya. :ROFLMAO:
Motivasyonu ne? ''Sauronu arayıp durup durun be kızancık'' diyor. Olum elleme arasın ne alaka ya.
Ki Galadrielin böyle bir olayı yok. Galadriel kimsenin emrine girmemek için ortadünyaya gelip Lothlorieni kuruyor. Tamamen zırvalık.
Karakterler desen Gil Galadı bir embesil gibi göstermişler. Galadriel 15 yaşında bir atarlı havalar. Yahu bunlar kudretli bilge binlerce yıl yaşamış deneyim tecrübe sahibi ön görülü olayları geleceği kenarından köşesinden görebilen varlıklar ve öyle aceleyle kızarak kıskanarak vs iş yapacak tipler değil.
Elrond Galadrielin kızıyla evlenecek hesap et, ama Elronda gelip Gil Galad ile görüşmek için ricacı oluyor boş beleşliğin alası.
Bunların hepsi Galadrielin önünde saygıyla eğilecek tipler.
Kadın büyük denize atlıyor okyanusu yüzüyor ya saçmalığa bak. Hele o at sahnesi varya tövbe bu nedir yaa.
Elendil buna ergen kız muamelesi yapıyor. Neresinden tutsan çöplük.
Celebrimborun yüzük yapmak isteme motivasyonu tamamen hayalkırıklığı. Feanoru kıskanmış.
Elfleri anlamadan tanımadan yazmışlar senaryoyu. Elflerin böyle hırsları vs. yoktur yazık etmişler.
He zenci elf, hobbit, olmayan hobitler meteorla gelen adam vs. gibi zırvalıklara hiç girmiyorum.
Hot mom ile zenci elfin aşkı ne zırvalıktır ya.
Ne saçmalıklar bunlar.
Çöpoğlu çöp dizi.
Tabiii Zaman Çarkının içine ettiniz bununkine de etmeniz lazımdı demi.
Saygı duyuyorum hocam :) Katıldığım taraflar var tabi, zaten 20 yıl evvel yapılmış olağanüstü bir başyapıt olan yüzüklerin efendisi 3lemesinden sonra ne yapılırsa yapılsın o tadı alamayacağımız kesindi bide amazon girince işin içinde bende çok olumlu düşünmüyordum HBO falan yapsa daha kaliteli yaparlar diye düşündüm ama fragmanlar çok iyiydi bence ve tabi beklentiyide çok yükselttiler.. Dediğin gibi zaman algısı yok mantık hataları var ama fazla mantık arayarakda dizi izlenmemesi gerektiğini düşünüyorum çünkü bu tarz dizilerin en kalitelisinde bile o tarz hatalar olur, bide henüz 3 bölüm izledik daha pek aksiyon savaş vs. olmadı bence biraz daha bekleyelim, evet katıldığım noktalar var dediğim gibi ama çöp diyebilecek kadarda kötü demek için henüz çok erken bence

uzakara

Normal Üye
15 Nis 2022
24
23
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Ben açıkçası diziyi hiç ama hiç beğenmedim. İnsanlar dizi için ''Eee senaristler napsın dizinin geçtiği tarihlerle alakalı elimizde Tolkien'ın yazdığı yeterli kaynak yok. Otur izle zıpçıktılık yapma.'' deniyor. Madem yeterli kaynağın olmadığı bir dönemle alakalı dizi çekiyorsun o zaman arlanmadan utanmadan neden Tolkien Based gibi bir ibareyi yerleştiriyorsun. Amazon Based yazsalar bu kadar eleştirilmez. Hikayeyi az daha zorlasalar Narnia Günlükleri'nin filmleri kıvamında bir iş olacak ki ben Narnia'nın kitaplarını severim çünkü yer yer alt metninde güzel mesajlar var. Mesela bu aralar insanlar House of Dragons ile Rings of Power'ı kıyaslıyor haklı olarak. Neden Rings of Power'la ilgili şikayetler House of Dragons için gelmiyor. Çünkü kitapları senaryolaştıran ve görüntüye döken ekipler arasında ciddi fark var ve yüzlerine gözlerine bulaştırdıkları daha ilk bölümlerden belli. Orta Dünya evreni için üzgün müyüm hayır değilim. Bence iyi oldu çünkü ''Bir musibet bir nasihatten yeğdir.'' Bundan sonra Orta Dünya ile ilgili bir şeyler yapmak isteyenler başlamadan önce bin kere düşünür Amazon gibi olmayalım der.

Fingolfin Çevrimdışı
26 Haz 2009
669
796
Cinsiyetiniz nedir?
Saygı duyuyorum hocam :) Katıldığım taraflar var tabi, zaten 20 yıl evvel yapılmış olağanüstü bir başyapıt olan yüzüklerin efendisi 3lemesinden sonra ne yapılırsa yapılsın o tadı alamayacağımız kesindi bide amazon girince işin içinde bende çok olumlu düşünmüyordum HBO falan yapsa daha kaliteli yaparlar diye düşündüm ama fragmanlar çok iyiydi bence ve tabi beklentiyide çok yükselttiler.. Dediğin gibi zaman algısı yok mantık hataları var ama fazla mantık arayarakda dizi izlenmemesi gerektiğini düşünüyorum çünkü bu tarz dizilerin en kalitelisinde bile o tarz hatalar olur, bide henüz 3 bölüm izledik daha pek aksiyon savaş vs. olmadı bence biraz daha bekleyelim, evet katıldığım noktalar var dediğim gibi ama çöp diyebilecek kadarda kötü demek için henüz çok erken bence
Aynen iyi tarafları yok mu var tabi. Bir kere görsel bir şölen sunmuş adamlar. Bunu iyi yapmışlar. Filmde dizide mantık aramak konusu dediğin başka birşey bence. Orta dünya zaten bir evren elflere cücelere inandın bunamı inanmadın demek biraz tuhaf olur. Bu bir çok dizi ve filmde bir şekilde çözülüyor burda çözülememiş.
Haritayı gösterdi bize dizi. Yani haritayı gösterdiysen eğer bu aradaki mesafa ne olacak bu göze batar. Bu senaryoda seyirciye yedirilememiş. Dünki bölümde de yine adamlar moriaya gitmişler. Cüceler gelmiş ve kuleyi baya baya yapmışlar ulan ne zaman geldin temel attın o kadar yükselttin. Galadriel numenorda birkaç gün geçirdi daha yani o zamanla bu zaman aynı zaman. Olmuyor yani. Bunu senaryoya öyle bir koyman lazımki seyircinin zaman algısı bozulmasın. İlk bölümde elini kolunu sallaya sallaya 6 aylık yolu atsız silahsız askersiz bir saniyede gideceklerine direk aksiyonu moriada başlatırsın konuşmaları orda o an verirsin. Ya durin abi böyle bir derdimiz vardı sana geldik dersin. Adamlar buraya gelmiş bir şekilde deriz o zaman. 4.bölümde de yine Elrond gidiyor moriaya ya haritayı gösterme ya bunun bir yolunu bul. üşenmiş o kısmı sallamış yani. Hadi moryaya gidekmi diyorlar el ele tutuşup bir bakıyorsun gitmişler bu dizinin adı serena değilki. :ROFLMAO:
Sadece zaman algısı da değil. Birşeyi oldurmak için saçma sapan durumlara sokuluyor karakterler. Bir acelecilik var dizide.Toparlanır mı dersen bekleyip göreceğiz.

Fingolfin Çevrimdışı
26 Haz 2009
669
796
Cinsiyetiniz nedir?
Ben açıkçası diziyi hiç ama hiç beğenmedim. İnsanlar dizi için ''Eee senaristler napsın dizinin geçtiği tarihlerle alakalı elimizde Tolkien'ın yazdığı yeterli kaynak yok. Otur izle zıpçıktılık yapma.'' deniyor. Madem yeterli kaynağın olmadığı bir dönemle alakalı dizi çekiyorsun o zaman arlanmadan utanmadan neden Tolkien Based gibi bir ibareyi yerleştiriyorsun. Amazon Based yazsalar bu kadar eleştirilmez. Hikayeyi az daha zorlasalar Narnia Günlükleri'nin filmleri kıvamında bir iş olacak ki ben Narnia'nın kitaplarını severim çünkü yer yer alt metninde güzel mesajlar var. Mesela bu aralar insanlar House of Dragons ile Rings of Power'ı kıyaslıyor haklı olarak. Neden Rings of Power'la ilgili şikayetler House of Dragons için gelmiyor. Çünkü kitapları senaryolaştıran ve görüntüye döken ekipler arasında ciddi fark var ve yüzlerine gözlerine bulaştırdıkları daha ilk bölümlerden belli. Orta Dünya evreni için üzgün müyüm hayır değilim. Bence iyi oldu çünkü ''Bir musibet bir nasihatten yeğdir.'' Bundan sonra Orta Dünya ile ilgili bir şeyler yapmak isteyenler başlamadan önce bin kere düşünür Amazon gibi olmayalım der.
Aynen hocam amazonun yeni fantastik dizisi desen bu evrene uyum bakımından sorunlarını çözer ama onu da yine zaman algısını haritayı falan ona göre yapman lazım. House of dragons ve GOT bunlar kimse bozulmasın ama senaryo yapısına çok uygun yani pulp fiction tarzında. Adam ona göre yazmış zaten ve bu tarz sorunların hepsi aşılmıştı o dizilerde. Yani star trekte veya star warsta hayda adam galaxinin bir ucuna nasıl gitti la demiyoruz. çünkü adam diyorki ışınlanma var warp motoru var uzay zamanı büküyok gidiyok böyle diyor bizde yiyoruz. Ama Tolkienin 2. çağında senaryo çıkacak bir yere tutunacak yerler çok yani ama atarlı galadriel olmamalı tutunacağın yer.. Yani atıp tutuyoruz tabiki bu adamlar senaryoyu vs. bizden iyi biliyorlar mutlaka ama bana geçmiyor. Bu işin fanlarına inceleme videosu çekenlere falan baktığında aynı sorunlardan yakınıyor herkes. Yani orta dünyanın 2. çağında bir olay yok araları dolduralım demişler olabilir tabiki bunlara takılmıyorum zaten. Araya karakter uydurmuşlar eywallah lafım yok. Ama senaryo açıkları zaman çizgisinin uyumsuzluğu falan rahatsız ediyor.

Enderin Çevrimdışı
4 Tem 2022
114
191
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Evet görsel efektler ve bazı oyuncuların performansları (Adar gibi) dışında maalesef beklentilerin çok altında bir 1.sezon oldu..Orta dünya bambaşka bir evren, kitapları satış rekorları kırmış filmleri gişe rekorları kırmış oscarları silip süpürmüş bu devasa evreni anlatırken bu kadar basite kaçılmamalıydı..Tabi beklentide çok büyük oluyor haliyle bunu karşılamakta kolay değil, umarız amazon bu eleştirileri dikkate alır ve sonraki sezonlarda daha bu evrene yakışır bölümler izleriz, benim hâlâ umudum var çünkü Orta Dünya'yı seviyoruz..

Tüm sayfalar yüklendi.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar