Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

iPhone 7 almayı düşünen var mı?

22 Şub 2012
53
3
Cinsiyetiniz nedir?
Özellikle 6, 5s ve 6s kullanıcıları ne düşünüyor merak ediyorum. Vereceğimiz paraya değer mi? 3.5 yıldır iPhone 5 kullanan biri olarak yeni alacağım model ne olmalı tam karar veremedim. 5s, 6s veya 7 alacağım fikir verirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler

errandboy Çevrimdışı
3 Şub 2011
438
18
Iyyyyyy iPhone alınır mı hiç ya??? Yaşasın Android. Bu iPhone'da ne kopyala yapıştır var. Ne bluetooth var. İte kaka anca bu modellerde 120GB ve 256GB seçeneği çıkardı. Kimbilir onlar da ne kadar paradır. Halbuki al android'li telefon istediğin SD kartı tak olsun bitsin... Yapmayın etmeyin eyyyyy insanlık uyanın iPhone alınır mı hiç ya? :D :D :D :D :D Adamlar su geçirmezlik yapmış garanti vermiyor. Jet Black renk seçeneği için kılıf kullanın çizilir diyor. :D :D :D :D :D :D BEn hayatımda böyle birşey duymadım valla. Biz bu cihazı yaptık ama siz sakın güvenmeyin der gibi birşey bu... Diğer telefonlar 4K ekran çözünürlüğüne geçerken bunlar daha yeni full HD ekran çıkarıyorlar. Belki normal kullanıcılar için sorun teşkil edecek birşey değil ama telefonun da oyun oynayanlar için sıkıntılı bir durum olduğu söyleniyor... 3,5mm kulaklık çıkışını iptal etmişler daha kaliteli ses sunacağız diye. O da koca bir yalan siz zaten youtube'dan dinlediğiniz müziğin frekansları kırpılmış, kalitesi zaten düşürülmüş vaziyette. :) Bu kulaklıklar müzikte olmayan frekansları gerimi getirecek yani? Ayrıca kablosuz kulaklıkları 700TL civarında bir fiyata satılıyor. Kablosuz kulaklıklar da kendiliğinden enerjili değil tahmin edebileceğiniz gibi. Bir de onların şarjı çıkacak başınıza..... Tırt tırt iPhone işi tırt valla. :D :D :D :D Düşük ekran çözünürlüğü ile profesyonel oyuncuları, Gerçeği yansıtmayan "kaliteli ses çıkışı" ile profesyonel ses dinleyicilerini, Biz su geçirmez yaptık ama garanti vermiyoruz anlayışı ile sulu ortamlarda eğlenmekten keyif alanları, Siyah çok güzel oldu ama hemen çizilir kılıf alın diyen anlayışı ile de doğa sporuna düşkün insanları hayal kırıklığına uğratmış bir cihaz bu iPhone denilen zava zingo... :D :D :D :D

Şaka bir yana arkadaşlar ama ben iPhone'u gerçekten hiiiç sevmiyorum. Tabi ki sevenlere karşı saygımda var alla alla... :D Ama bence almadan önce teknoloji sitelerinin incelemelerini izleyin öyle alın bana kalırsa... :eek:

akın35 Çevrimdışı
18 Haz 2015
32
0
Cinsiyetiniz nedir?
Experia z 5 kullanıyorum.biraz beklerseniz experia z6 ve z6 plus
çıkacak. Alın ve rahatınıza bakın derim.

frankotrodor Çevrimdışı
16 Ağu 2016
57
19
Cinsiyetiniz nedir?
Yenilik pek yok.
İşlemci iyileştirildi ama pil mevzusu aynı. Bir de şimdi kulaklığı şarj edecez. yok artık ya
Bunlar için 6 ve 6s den değiştirmeye değer mi? sanmıyorum

tunceryigit Çevrimdışı

tunceryigit

Normal Üye
27 Eyl 2013
22
1
Yenilik tasarımda değil de içerdeki donanım ile olmuş genelde. Dışardan farkedilir bir değişiklik fazla yok(Plus daki çift kamerayı saymıyorum).

En büyük yenilikler kamerasında ve ona bağlı özelliklerinde. Kameradaki sarsıntı önleyici büyük özellik olarak geliyor.
12 mp arka ve 7 mp HD ön kamera

%25 daha parlak ekran

A10 işlemci. A9 dan %40 daha hızlı olduğu söylendi. Pil tasarrufu için tasarlanmış

Su geçirmez özelliği olarak anlatılan standartlar Samsung S5 lerde gelen anlık su temaslarına karşı dayanıklılık. Aldanıp havuza falan atlamayın. Iphone 7 niz elinizde kalır.

Kulaklık şarj edicez diyenler için söylüyorum. Şarj ediecek olan kulaklık ekstra 750 TL ye satılıyor. Kutudan çıkacak olan kablolu olacaktır.

3,5 mm lik kulaklık girişini kaldırıp yerine bilgisayar ve şarj bağlantı kısmından dönüştürücü aparat ile kullanılacak. Telefonu şarj ederken kablolu kulaklık kullanarak müzik dineleyemz ya da telefonla konuşamazsınız.

Bahsedilen jet black rengi problemli gibi duruyor. Çizilmelere karşı kılıf kullanın aksi taktirde garanti kapsamında kabul etmeyiz diyorlar.

Bunlar aklımda kalanlar.

Iphone 6 kullanıcısıyım. 7 muhtemeln almam. Bana göre samsung s7 edge daha güzel telefon. Herkesin görüşü kendine tabi ki. Ama yine de bu tarz telefonlar çıksın rekabet olsun ve teknoloji daha hızlı gelişsin.

35bk

Normal Üye
5 Tem 2016
42
31
Cinsiyetiniz nedir?
Gecmeyi dusunuyorum

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

dead man Çevrimdışı
4 Haz 2012
174
1
Cinsiyetiniz nedir?
uzun yıllar büyük bir teknoloji markette çalıştım.ıphone alınmaz,bak kardeşim apple zengin işi,16 gb alıp iki foto videoda hafıza dolacak,aksesuarı pahalı ikide bir kablosu bozulur adaptörü bozulur,durduğu yerde uyumsuz aksesuar der vs vs :) 10 tl ekran koruyucu apple olunca ne hikmetse 40 tl olur :) cihazda pil diye bir şey yok,sırıtında aküyle gezsen anca kurtarır :) pahalıdır,tamiri vs problemdir,hafıza kartı takamazsın bluetooth sıkıntı,yazılım desteği iyidir ama güncelleme geldi mi büyük ihtimalle çaktırmadan kasmaya başlar,mecbur yüklersin,
yok illa param var ütülmek istiyorum diyen varsa bari beklesin 7s alsın,işi bilen herkes s serisi alır zaten.
yaklaşık 12 yıl bu piyasının içindeyim taaa ıphone 1 çıktığında satıştaydım yanlış hatırlamıyorsam :)
benim gözlemlerim bunlar,ama gel gelelim bizde öyle bir algı var ki o algıyı kıramıyoruz işte

hersi Çevrimdışı
28 Ara 2011
844
8
Cinsiyetiniz nedir?
yıllardır samsung kullanan bır kullanacı olarak bu ıphone culara sormak ıstedıgım tek soru var

gerı tusu olmayan telefonu nasıl kullanıyorsunu?

:))

ER0S Çevrimdışı
20 Eyl 2016
32
0
Cinsiyetiniz nedir?
Apple veya android tamamen tercih meselesi.Ben eskiden "nokia'dan şaşmam" derdim, şimdi de iphone'dan şaşmam.6plus kullanıcısıyım ve hayatımda hiç bir zaman teknoloji müptelası olmadım. 7 çıktı diye 7 almam yani. Muhakkak 8'i de yapmıştır Apple firması, sadece piyasaya çıkması için oyalanıyorlardır. Dolayısı ile teknolojiye yetişmek mümkün değil. Telefonum bozulana kadar da değiştireceğimi sanmıyorum.Bu arada dead man isimli arkadaşım size tavsiyem modelleri incelemeden konuşmayın çünkü yeni iphone 7 mininmum 32gb hafıza ile geliyor ama eskileri için haklısınız 16gb çok yetersizdi.

errandboy Çevrimdışı
3 Şub 2011
438
18
Maniac Çevrimdışı
1 Ağu 2009
2,238
334
yıllardır samsung kullanan bır kullanacı olarak bu ıphone culara sormak ıstedıgım tek soru var

gerı tusu olmayan telefonu nasıl kullanıyorsunu?

:))

Biz ilericiyiz ne işimiz olur geriyle :D

Üstadım geri tuşu yok ama yazılımsal olarak geri dönebiliyorsun her türlü :D
Ben şu anda hem I Phone 6s kullanıyorum hem Samsung Galaxy S6. Şunu söyliyeyimki I Phone 6s ten öncede 4S ve 5S kullandım Samsung Galaxy S6 4S ten iyi 5S ten kötü 6S le karşılaştırmaksa tamamen yersiz. Görselle işiniz varsa fotograf falan filan samsunglar biraz daha iyi amma diğer her konuda I Phone tek geçerim. Güvenilir olması yeter, sistem çökmez, yavaşlamaz, kontrol sendedir. Android ortalık malı gibi bişey herkes istediği gibi telefona sirayet edebilir. Galaxy S6 yı kaç kere fabrika ayarlarına döndürdüm artık unuttum, yok virüs yok batarya problemi, yok yazılım problemi. I Phoneda sadece yazılım güncellemesi sırasında 1 kez böyle sıkıntı oldu onun dışında seiko kinetic gibi.

dead man Çevrimdışı
4 Haz 2012
174
1
Cinsiyetiniz nedir?
Apple veya android tamamen tercih meselesi.Ben eskiden "nokia'dan şaşmam" derdim, şimdi de iphone'dan şaşmam.6plus kullanıcısıyım ve hayatımda hiç bir zaman teknoloji müptelası olmadım. 7 çıktı diye 7 almam yani. Muhakkak 8'i de yapmıştır Apple firması, sadece piyasaya çıkması için oyalanıyorlardır. Dolayısı ile teknolojiye yetişmek mümkün değil. Telefonum bozulana kadar da değiştireceğimi sanmıyorum.Bu arada dead man isimli arkadaşım size tavsiyem modelleri incelemeden konuşmayın çünkü yeni iphone 7 mininmum 32gb hafıza ile geliyor ama eskileri için haklısınız 16gb çok yetersizdi.
bak şimdi bir önceki 6'da da 32 gb yoktu :) sebebi ne olabilir sence? ben söyleyeyim hemen,güncelleme geldikçe hafıza şişiyor,işletim sistemi %40 kaplıyor neredeyse,ayrıca ıos da bir uygulamayı yüklediğin zaman silden dahi cihazda data vb sistem dosyaları kalyor.istersen dene :) spotifyden müzik dinledikçe dosya boyutunun arttığına şahit olacaksın :)
neyse dostum isteyen alsın,benim cebimden çıkmıyor sonuçta..zenginin parası züğürdün çenesini yorarmış :)

errandboy Çevrimdışı
3 Şub 2011
438
18
Oradan buradan kalma veya hediye filan olmadıkça yani bedava olmadıkça Apple ürünü almam. Müşteriyi yolma ve kendi faydaları adına her türlü zorluğu çıkartan çok sert politikaları var ve bu müşteriyi mağdur ediyor.
Örnekleri vereyim.
1. Sadece tek bir bilgisayardan itunes yoluyla müzik resim filan yüklenir, başka bir bilgisayarla dosya alış verişi yapılamaz, flash disk gibi kullanılamaz.
2. Cihazlar çok çabuk yenileniyor ve eskilerine destek bitiyor. İpad 1'i olan çöpe atabilir, neden çünkü Apple yenisini satmak istiyor ve hiç bir destek ve güncelleme vermediği gibi oyun ve programlarında destekli sürümü bulunmuyor. Müşteri cihazını yenilemek *zorunda* kalıyor. Oysa satın alırken böyle bir bildirim bulunmuyor ama tabi sözleşme de kendilerini sağlama almışlardır orası kesin.
3. Yüklenmiş programların son güncellemelerini kaldırmak mümkün değil. Çünkü apple'ın işine gelmiyor, programları kendi istediği gibi yönetmek istiyor. Ipad1'de çalışan bir oyun güncelleme sonrasında çalışmaz hale geliyor yoksa yeni cihaz almaz. Herkes çok iyi bilir ki güncellemeleri bazen kaldırmak gerekir, hem müşteri tercihidir hem bug sorun filan olabilir.
4. Müşteriye çok fazla zorluk çıkaran çalışma sistemleri var. Örneğin ipad'e bir resim yüklediniz, bunu ipad üzerinden silemiyorsunuz, ancak ve ancak tekrar o orjinal aynı yani önceki bağladığınız bilgisayara bağlamalısınız, ve ancak oradan silebilirsiniz. Bir resmi silmeyi bile böylesine baş ağrısı haline getiriyor, kendi yolma politikaları için.
Bunlara mazeret olarak diyor ki güvenlik falan filan. Zırvalık. Kendi ticari ilişkilerini ve cebini sağlama alma politikalarının sonucu sadece. Android'de bu saydığım zorlukların hiç biri yok ve ben android cihazlarda ne kendimde ne çevremde ne virüs gördüm ne bir şey.
Birinden kalma eski bir ipad 1 var, yaklaşık 1 senedir zaten çok az destekli oyun kaldı, onların arasından da yarısı çalışmıyor, pat diye kapanıyor filan. Bazen internette gezinirkende pat diye kapanıyor. Eski olmasına rağmen oyun destekleniyor ve sürüm destekleniyorsa çalışması beklenir ama çalışmıyor. Hiç bir destek ve yardımı da yok böyle bir bir süre sonra artık kullanılmaz hale gelir gibi bir sözleşme ve bildirim olmamasına rağmen.

Ayyynısı benim başımda şu anda. Bir kampanya sonucunda elime bir iPad-1 geçti 2 senedir kullanıyorum. Senin anlattığın sorunların aynısını yaşıyorum. Kendi kendine kilitleniyor. Programları kapatıyor. Kasılıp kalıyor. Bedavaya eline gelmiş olsa da bin pişmanım.... Sakın laf sokmak gibi kötü anlaşılmasın ama bir program buldum program, iPad'i fener olarak kullanabilmek için ekran ışığını sonuna kadar açıp ekranı bembeyaz yapıyor. Sanırım ileriki yıllarda elektrik kesilmelerinde ışıldak olarak kullanmaktan başka bir işe yaramayacak söz konusu Apple ürünü... :(

psychoware7

Normal Üye
28 Şub 2013
17
0
Cinsiyetiniz nedir?
Saçma gelecekte: Yazın sonundan beri workstation (iş istasyonu) ve tuşlu telefon harici hiçbirşey kullanmıyorum.
Bir tanede i3 8GB laptop var 750TL'ye almış oldğum.
Workstation'ı sormayın çoğu iş yerinin öyle bir Sunucusu (server) yoktur.

Ama çok mutluyum. Herşeyde yolunda gidiyor.

Cep telefonunda birşeyler kotarmak derdinde değilim.
İnsanlara laf yetiştirmek derdinde değilim.
Whatsup sadece workstation'da kurulu iş harici kullanmıyorum.
Bir yere gidip oturduğumda sadece basit bir iletişim aygıtım var.
Herkes biliyor cep telefonundan

Sonuç o yüzden akıllı telefon denen zımbırtıların her türlüsü benden uzak olsun.

35bk

Normal Üye
5 Tem 2016
42
31
Cinsiyetiniz nedir?
2 aydır kullanıyorum çok memnunum artık yanımda şarj aletiyle dolanmıyorum:)

26 Ağu 2016
178
11
Cinsiyetiniz nedir?
bende yaklaşık 1 aydır kullanıyorum
samsung s5 vardı daha alışamadım ama android den sonra ama yinede memnunum şarj açısından çok iyi

Üye silindi 4216

:) 6s ile 7 arasındaki farkı kim açıklayacak bana :)

Tüm sayfalar yüklendi.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar