Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Demir alıyoruz.... kimse kalmasın :)

House Çevrimdışı

House

Carpe diem
17 Mar 2019
523
598
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Herkese merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 1 sene öncesinde, uzun zamandır ilgi duyduğum bir hobi/aktiviteye adım attım.
Deniz ve yelkenli tekne...

Bunun için İstanbul'da iki temel eğitime (teorik ve pratik) katıldım. Geçen ay Amatör Denizci Belgesi sınavına girdim, tahminimce bu ay sonuna kadar ehliyetimi alırım (Devletin hızına bağlı)

Tabii bende ne yelkenli var, ne de deniz olan bir yerde yaşıyorum. Fakat bunlar vakit ayırmayacağım ve yapmayacağım anlamına gelmiyor.
Yeni başlayanlar için kiralama zaten en uygun seçenek.

Bu nedenle, hazır mevsimide gelmişken birşeyler organize etmeye başladım.

13-15 Temmuz tarihlerinde İzmir/Çeşme çıkışlı-dönüşlü bir yolculuk tatil planladım.
Tekne kaptanı ile kiralanıyor.
Konaklama teknede ve kamarada olacak.
Bu bir yan-gel-yat tatili değil. Balığımızı kendimiz tutacağız, kendimiz yemek yapıp, bulaşığımızı yıkayacağız.
Yelken açıp, dümen tutacağız, demir atıp, yüzeceğiz...
Teknenin önünde Titanik pozu verip selfi çekineceğiz.

Benim dışımda 1 kişilik boş kontenjan daha var.
Benim gibi; biraz deli, biraz maceracı, bolca doğa tutkunu, yeteri kadar sportif genç/ihtiyardelikanlı arkadaş arıyorum.
Masraf paylaşımlı bir tatil olacağı için yazayım günlük kira 700TL... bunun dışındaki masraf kendi yiyip içeceğimiz (market alışverişi) (katılım oranını bilahare görüşürüz)

İlgilenen arkadaş varsa daha fazla detay için benimle PM den iletişime geçebilir.
Katılımcının eğitimli, lisanslı, ehliyetli, tecrübeli.... olması gerekmiyor. Yüzme bilsin yeter ( o da denize girip, eğlenmesi için)

26 Haz 2017
82
11
Cinsiyetiniz nedir?
Tam benim kafa, ben de aynı ehliyeti almak istiyordum bu sene ama özel sorunlar nedeniyle kendime hiç vakit ayıramadım, müthiş bi detox, pratik imkanı da olucak, 20-22 temmuz deseydiniz çoktan pm i atmıştım :)

Kısmet... Şimdiden iyi eğlenceler.

Cromwell Çevrimdışı

Cromwell

Lanet olsun atom fiziğine, bundan sonra itlik
9 Şub 2019
1,668
2,461
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Bu kullanıcıyla anlaşma yapmak istiyorsanız, engellendiğini lütfen unutmayın.
İnsanın hobisi olması , özellikle denizle ilgili olması ne güzel. Bilgilendirme için çok teşekkür ederiz. Umarım daha çok benzeri talepler görürüz.
Sizlere iyi eğlenceler, rüzgar arkanızda , deniziniz sakin olsun

House Çevrimdışı

House

Carpe diem
17 Mar 2019
523
598
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Tam benim kafa, ben de aynı ehliyeti almak istiyordum bu sene ama özel sorunlar nedeniyle kendime hiç vakit ayıramadım, müthiş bi detox, pratik imkanı da olucak, 20-22 temmuz deseydiniz çoktan pm i atmıştım :)

Kısmet... Şimdiden iyi eğlenceler.

İnsanın hobisi olması , özellikle denizle ilgili olması ne güzel. Bilgilendirme için çok teşekkür ederiz. Umarım daha çok benzeri talepler görürüz.
Sizlere iyi eğlenceler, rüzgar arkanızda , deniziniz sakin olsun

Arkadaşlar, değerli yorumlarınız ve dilekleriniz için teşekkürler....

Aranılan kan bulunmuştur.(clap)
:batik: Bu ilk sefer olacak, dönüşte deneyim yazarım artık :kaptan:

Bakarsınız bir dahakini pembe tur bile yaparız :banana: :yuvarlan:

janti Çevrimdışı
19 Ocak 2010
463
15
Cinsiyetiniz nedir?
Devletin hızı parayı yatırdın mı makbuzu göreyim..Gerisi memurun önünde yerde dosya durur da bekler..Peşine düşmedikçe beklenir..Aslında bu tutku Ya da hobi için belgeye gerek yoktu ama devletin gideri çok.Herkese amatör belge yapalım çark dönsün..Deniz güzeldir,yat sefası ayrı güzel olur..Feb258862 yat kadınsız olmaz..Birşeyler yakalayın denizden Ya da karadan..Ah deniz ah sen anlat biz dinleyeyim..Yunanistan volos,adalar,İspanya palma,İtalya yapınca ayrı tadı çıkar..Ben döndüğümde dağ havası düşünüyorum,deniz göre göre dibini bulamadık..Şimdiden iyi tatiller eğlenceler..Selametle

House Çevrimdışı

House

Carpe diem
17 Mar 2019
523
598
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Çok davetkar bir teklif gerçekten okurken ne muhteşem birşey diye düşündüm tarihler tutsaydı sana katılmak isterdim. Keyifli bir yolculuklar şimdiden :)

Haddiii be :salakkafa:

Tarihleri değiştirirdik HANDE Hanım :manita:

Beraber bir :batik: fantezisi yapardık (clap)
Pruvada kanat açar, kamarada karakalem resim
Arabada :fuck: (giggle)

Yada ben kısa zamanda sık pratik yapıp deneyimimi arttırayım...
şöyle 2-3 kamaralı kaptansız tekne kiralarız (ben :kaptan: olucam)
Pembe-mavi bir tur yapılır (clap) :kahkaha: :balik:

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Herkesin hayalinde olan ve merak uyandıran birşey.. dönünce kesin bir deneyim yazmak gerekir.

House Çevrimdışı

House

Carpe diem
17 Mar 2019
523
598
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Bu oldu işte Feb258862 bunu yapppp :D kesin kes pembişlerin listesini çıkar :D eleme yapalım ; bi de kesin bayrama denk getirrr :D :D

30 Ağustos Zafer bayramı 3 günlük
29 Ekim Cumhuriyet bayramı 4 günlük

Seç beğen (clap)

wmamba Çevrimdışı
15 Ocak 2010
165
121
Cinsiyetiniz nedir?
Moral bozmak gibi olacak ama kaptansiz tekne kiralamada zorluk varmiş, sebep olarak kiralanan tekneler ile kaçak insan taşimada ciddi artış varmış, bizde Eylülde kısmetse bir haftaliÄ· tekne kiraladiÄ·, hobi sarar ise tekne almak veya teknesi olan arkadaş edinmek şart :)

House Çevrimdışı

House

Carpe diem
17 Mar 2019
523
598
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Hatunsuz, erkek erkeğe (bir de açık denize) niye çıkıyoruz biz bu geziye :D

Hocam bu mavi tur....
Pembe-mavi tur öncesi tatbikat:kahkaha:
Bakalım denize açılıp, geri dönebiliyoz mu (mm)

House Çevrimdışı

House

Carpe diem
17 Mar 2019
523
598
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Devletin hızı parayı yatırdın mı makbuzu göreyim..Gerisi memurun önünde yerde dosya durur da bekler..Peşine düşmedikçe beklenir..Aslında bu tutku Ya da hobi için belgeye gerek yoktu ama devletin gideri çok.Herkese amatör belge yapalım çark dönsün..Deniz güzeldir,yat sefası ayrı güzel olur..Feb258862 yat kadınsız olmaz..Birşeyler yakalayın denizden Ya da karadan..Ah deniz ah sen anlat biz dinleyeyim..Yunanistan volos,adalar,İspanya palma,İtalya yapınca ayrı tadı çıkar..Ben döndüğümde dağ havası düşünüyorum,deniz göre göre dibini bulamadık..Şimdiden iyi tatiller eğlenceler..Selametle

Şu an devlet ADB vermek için çırpınıyor.
Sınav öncesi 45dk sunum, sonra sunumdaki bilgilerden sınav. Ben boşu boşuna 2ay çalışmışım :)

Sebeb olarak şunu duydum (para değil diye)
TC bandırasına kayıtlı 10000 amatör tekne var, bu tekneyi kullanması için gerekli ehliyete sahip 1000 kişi :kahkaha:
Bu da avrupa birliği düzenlenelerinde gene sıkıntı yaratmış... ehil yada değil herkese veriyorlar şu sıra...
Tek başına kullanırken KMT (kısa mesafe telsiz) de gerekiyor. Bunun sınavını ciddi yapıyorlar, çalışmak lazım.

Ben mühendis olduğum için kuralcıyım, denizde tek başına yelkenli kullanabilecek kadar bu işi ciddi öğrenmem lazım. Arabayı ehliyet kullanmıyor, ama araba kullanan o kadar angus var ki, onlardan biri ben olmayayım.

Birgün denk gelmek ümidiyle

SILA Çevrimdışı
4 Eyl 2018
584
677
Cinsiyetiniz nedir?
Bayan
Büyük bir şevkle okudum heyecan yaptım tekne turu pembişli mavili diye ve sonunda ne göreyim maviş maviş bir tur poffssss olmadı ki ama bu feb (mm)

janti Çevrimdışı
19 Ocak 2010
463
15
Cinsiyetiniz nedir?
Şu an devlet ADB vermek için çırpınıyor.
Sınav öncesi 45dk sunum, sonra sunumdaki bilgilerden sınav. Ben boşu boşuna 2ay çalışmışım :)

Sebeb olarak şunu duydum (para değil diye)
TC bandırasına kayıtlı 10000 amatör tekne var, bu tekneyi kullanması için gerekli ehliyete sahip 1000 kişi :kahkaha:
Bu da avrupa birliği düzenlenelerinde gene sıkıntı yaratmış... ehil yada değil herkese veriyorlar şu sıra...
Tek başına kullanırken KMT (kısa mesafe telsiz) de gerekiyor. Bunun sınavını ciddi yapıyorlar, çalışmak lazım.

Ben mühendis olduğum için kuralcıyım, denizde tek başına yelkenli kullanabilecek kadar bu işi ciddi öğrenmem lazım. Arabayı ehliyet kullanmıyor, ama araba kullanan o kadar angus var ki, onlardan biri ben olmayayım.

Birgün denk gelmek ümidiyle
Ehil olanda zaten başka yeterlilikler oluyor.Konu Avrupa Birliği mi bilmem ama Türk Bayrak filomuz diye birşey kalmadı.Zaten White List Flag kategorisinde değiliz ve son 15 yılda Türkiye de denizcilik eğitimi ve denizcilik bitirildi.Özel kurslar denizcilik liseleri vs yeterlilikleri kısıtlayarak istihdamı ve çalışma koşullarını zorlaştırdılar..Bunun yanında personel yeterlilikleri ukraynalılar,Hintliler ve Gürcülere donattık..Zabitanı Türk devam ettiriyorlar..Hergün gazetelerde 3000 usd gemici vs dolandırma ilanlar dolu..Konuşacak o kadar şeyler varda yer zamanı değil..Bende mühendisim chief engineer..Makine,tüm yardımcı ekipmanlar,elektrik,bunker,sewage,sludge ısm,safetyler herşeyden sorumluyum.Halat bağlamayı da bilirim,dümen tutmayı da..Yat kaptanlığı yeterliliğim de var..Tanıdıklarımın yatı da mevcut..Tanışırız döndüğümde denizi sevene gönlümüz açık..Ben yardımcı olurum daha uzun soluklu tur için..Yalnız kadın denizde uğursuzluktur..Geleni de çalıştırırım ya yemek yapar ya güverte de çalışır..

ustaomer Çevrimdışı
29 Nis 2019
46
0
Ehil olanda zaten başka yeterlilikler oluyor.Konu Avrupa Birliği mi bilmem ama Türk Bayrak filomuz diye birşey kalmadı.Zaten White List Flag kategorisinde değiliz ve son 15 yılda Türkiye de denizcilik eğitimi ve denizcilik bitirildi.Özel kurslar denizcilik liseleri vs yeterlilikleri kısıtlayarak istihdamı ve çalışma koşullarını zorlaştırdılar..Bunun yanında personel yeterlilikleri ukraynalılar,Hintliler ve Gürcülere donattık..Zabitanı Türk devam ettiriyorlar..Hergün gazetelerde 3000 usd gemici vs dolandırma ilanlar dolu..Konuşacak o kadar şeyler varda yer zamanı değil..Bende mühendisim chief engineer..Makine,tüm yardımcı ekipmanlar,elektrik,bunker,sewage,sludge ısm,safetyler herşeyden sorumluyum.Halat bağlamayı da bilirim,dümen tutmayı da..Yat kaptanlığı yeterliliğim de var..Tanıdıklarımın yatı da mevcut..Tanışırız döndüğümde denizi sevene gönlümüz açık..Ben yardımcı olurum daha uzun soluklu tur için..Yalnız kadın denizde uğursuzluktur..Geleni de çalıştırırım ya yemek yapar ya güverte de çalışır..

Hocam biz zaten çalışmasın demiyoruz ki, farklı pozisyon yaratalım diyoruz sadece

janti Çevrimdışı
19 Ocak 2010
463
15
Cinsiyetiniz nedir?
Feb kendi deneyim edinmek hem de denizi sevdiğinden biraz iç içe olmak istemiş..Bayan gelir,gelmez patron Feb bilir..Bayan arkadaşlarda tatil niyetine gelmez sanırım.İş olarak bakabilir..O tarz bakmayan gelsin çalışmasın ben davet edeyim..

House Çevrimdışı

House

Carpe diem
17 Mar 2019
523
598
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Feb kendi deneyim edinmek hem de denizi sevdiğinden biraz iç içe olmak istemiş..Bayan gelir,gelmez patron Feb bilir..Bayan arkadaşlarda tatil niyetine gelmez sanırım.İş olarak bakabilir..O tarz bakmayan gelsin çalışmasın ben davet edeyim..

Evet, benimkisi gerçekten tekneyi, yelken ile seyahati ve tekne tatilini deneyimlemek amaçlı.
Ama biraz deneyim kazandıktan sonra, daha keyifli ve konforlu bir pembe-mavi tur neden olmasın.
Gördüğüm kadarı ile ilgi duyan çok kişi var (pembiş dahil)
Maksat güzel vakit geçirmek olsun, biz de 3gece 4gün diye deneyim yazarız ne olcekkk :kahkaha: esnaf işte, biz tatilde :yuvarlan:

Hemde en az 2-3 versiyon çıkar (clap)

ustaomer Çevrimdışı
29 Nis 2019
46
0
Yaz tatili uzun dostum.

Daha çok programlar yaparız.

Allah sağlık versin yeter.

ustaomer Çevrimdışı
29 Nis 2019
46
0
Moral bozmak gibi olacak ama kaptansiz tekne kiralamada zorluk varmiş, sebep olarak kiralanan tekneler ile kaçak insan taşimada ciddi artış varmış, bizde Eylülde kısmetse bir haftaliÄ· tekne kiraladiÄ·, hobi sarar ise tekne almak veya teknesi olan arkadaş edinmek şart :)

Var bareboat kiralayan arkadaşlarımız. Zaten kiralayacak adamdan belli oluyor maksadı. Bir tecrübe edelim, sonrakine Vira ederiz bir şeyler.

House Çevrimdışı

House

Carpe diem
17 Mar 2019
523
598
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Sevgili forum üyeleri,

Karaya ayak basalı yaklaşık 48 saat oldu, kısaca hafta sonu aktivitesi için kaptanın seyir defterini açıp biraz deneyim yazayım.

Öncelikle yol arkadaşım @ustaömer dostuma; yolculuğumuza eşlik ettiği için, bizlere enfes yemekler yaptığı için tekrar teşekkür ederim. (bu arada kendisi ile geçmişte bir tanışıklığım yok, forum ve tatil vesilesi ile tanıştık. Oldukça fazla ortak nokta ve geçmişimiz olması hızlı bir kaynaşma sağladı)IMG-20190716-WA0001.jpg

Tekne sahibimiz ve kaptanımız da bizimle aynı yaş ve meslek grubunda olunca, sıcak ve samimi bir ortamda güzel bir ekip olduk.
Uzun yıllar yatılı okul ve yatakhane deneyimimden dolayı damsız(!) muhabbete alışkınım hiç bir rahatsızlık hissetmedim.

Yola çıkmadan günler önce; hava durumu, Çeşme çevresi olası rotalar, konaklama yerleri vs çalışmıştım, bunu da kaptan ile paylaşmıştım. Bu yüzden bir araya gelir gelmez hızlı market alışverişi sonrası hemen tekneye geçtik ve yola koyulduk.

Çeşme yöresinin rüzgarı malüm, hiç eksik olmuyor ve şiddeti de tam yelken için ideal.
3 gün boyunca yaklaşık 90km (50denizmili) yol yaptık. Bu mesafeninde yaklaşık %80-85'ini yelken ile seyrettik. Çoğu zaman tek genova (ön yelken) yetti, son gün sert rüzgarı ve ideal rotayı yakalayınca ana yelkeni de açıp (2ci camadanda, tam boy değildi yani) rüzgarıda tam apazdan (yandan) alıp saatte 12-13km sürate çıktık. Oldukça keyifli idi.
Hevesli olmamdan anlaşılacağı üzere dümeni pek kimseye kaptırmadım, sağolsun kaptanımızda bana güvendi, bayağı bir kendimi denemiş oldum.

Bir ara seyir halinde iken hava iyice bozdu, son ana kadar bizde kaçmadık, en sonunda bir koya sığındık ve demirledik. Sonrası sağlam bir sağanak indirdi... Yani ufak bir fırtına mecarası da deneyimlemiş olduk.

Ustaömer üstadım, mutfakta pek bir maharetli çıktı. Sağolsun, ocağı kimseye kaptırmadı, aldığımız ve kendi yanında getirdiği özel malzemeler ile bizlere ziyafet çekti, çeşit çeşit çaylarımız ve kahvemiz eksik olmadı.

Demirlediğimiz koylarda denize girdik yüzdük (en az ben girdim). ilk gün düşünemedim, gün boyu kafamda bandana ile durunca, akşam bir baktım, alnım Polonya bayrağı gibi olmuş (altı kırmızı üstü beyaz). Kalan iki gün amele yanığını giderebilmek için kafaya güneş geçme pahasına şapkasız durdum ki alnımı kurtarayım... kurtardım daIMG-20190716-WA0003.jpg

3 Günün sonunda keşke dediğimiz tek şey, o kadar attığımız oltaya rağmen hiç balık (büyük balık oltası attık) yakalayamamış olmamız. Bir de büyük balık yakalasaydık o zaman süper olacaktı. Neyse, balık bu kısmetse olur... bu sefer kısmet değilmiş, bir dahakine diyelim.

Şimdi gözü 30 Ağustos tatiline diktim. Ufukta 3 günlük bir tur daha var...
Belki bu sefer yanımda bir pembe bile olabilir (tekliflere açığım)
Tek başına titanik zor oluyorIMG-20190716-WA0000.jpg

Cromwell Çevrimdışı

Cromwell

Lanet olsun atom fiziğine, bundan sonra itlik
9 Şub 2019
1,668
2,461
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Bu kullanıcıyla anlaşma yapmak istiyorsanız, engellendiğini lütfen unutmayın.
@Feb258862 (aha numarayı sonunda ezberledim ?) güzel paylaşımınız için... Hey hiç pembiş yok ?. Neyse deneyimleriniz için çok teşekkür ederiz. Biz yağmurlu ve serin havada pineklerken, siz güneşlenip güzel bir macera yaşamışsınız.
Bir dahaki sefere bol pembişli bir gezi olması dileklerimle ?

House Çevrimdışı

House

Carpe diem
17 Mar 2019
523
598
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Herkese tekrar merhaba,

30 ağustostaki 2ci deneyim, zaman içinde farklı şekillendi. Benim gibi yelken meraklısı bir arkadaşım ailesi ile birlikte dahil olmak isteyince, ben de kendi ailemi dahil ettim.
İyide oldu, onların böylesi bir aktivideki performanslarını uyumlarını test etmiş oldum.

Aile ile olunca ekip büyüdü, çoluk çocuk 7kişi olduk. Şansımıza tam bize göre bir yelkenli denk geldi. Gene İzmir Çeşme civarından denize açıldık, 2gece 3günlük program yaptık.

Çeşme yarımadası genelde rüzgarlı olur, ama bu sefer rüzgar kuvvetli idi. Rüzgar sağanakları 50kms hıza çıkıyordu.
Güya geceyi korunaklı bir koyda geçirdik, buna rağmen 2halatla kıçtan karaya ve önden demirle bağlanarak geceyi zor geçirdik. Kaptan o rüzgara rağmen geceyi güvertede yatarak geçirdi (olası bir tersliği farkedip, müdahele edebilmek için).
Hal böyle olunca 2ci geceyi riske atmadık ve marinada geçirdik, iyide oldu içki stoğumuz bitmişti, takviye yaptık.
İlk gece yerleşimden uzakta kalınca, aslınsa gökyüzünde ne kadar çok yıldız olduğunu gördük (özellikle çocuklar ilk defa gördüler)
O karanlıkta loş aydınlatma altında ve rüzgarda montlarımızla içkilerimizle ve bilimum nostaljik müzik ile geç saatlere oturduk.

Her ne kadar kuvvetli rüzgar konforumuzu biraz bozsa da, yelken seyri için bulunmaz nimet. Neredeyse hiç motor çalıştırmadan 3gün rüzgar ve yelkenle dolaştık.
Sürekli yana yatarak seyahat ettiğimiz için biraz dengemiz bozuldu, fabrika ayarlarımıza dönmemiz 2-3 gün sürdü, herşeye değdi.
Bu maceraya ait çektiğim kısa bir video ekliyeyim dedim ama sanırım cep telefonumuzdaki bir videoyu direk ekleyemiyoruz, yada kıyak kafa ile ben beceremedim:oops:

Tüm sayfalar yüklendi.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar