Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Matrix serisi

relaxingtime

Normal Üye
23 Ağu 2019
5
3
33
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Matrix filmi sizce de bilim kurgunun baş yapıtı değil mi? Terminatörü saymazsak diğerleri özellikle de yeni çıkan filmler bu serinin yanında hep sönük kalıyor.

11 Eki 2021
82
133
33
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Felsefesi ile, sinematografisi ile ve kareografisi ile kült bir film. Her bir karakter ve diyalog düşünülerek yazılmış senaryosu çok güzel kurgulanmış bir film. Çıktığı dönemde arkadaşlarımla birbirimize kung fu yapacağız derken çok sakatlanmamıza vesile olmuştur :D

cleverhandsome Çevrimdışı
20 Nis 2019
666
488
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
İlk çıkan filmi gerçekten efsaneydi tekrar tekrar izletiyor kendini her anlamda ama en son çıkan film biraz eksik kalmış sanki tam olmamış gibiydi nedense

Lorem ipsum Çevrimdışı
12 Şub 2022
246
592
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Matrix serisi ilk film dışında gereksiz uzatılmış bir seridir.

Sinemalarda ilk fragman dönmeye başladığında öyle bir hevesle bekledim ve açıkçası beklediğime değdi. Hem sinematik kurgusu hem senaryosu hem anlatımı ve alt metinleriyle sinema tarihinde bir başyapıt olarak anılmayı hakeden bir yapım ama sonrasında gelen devam filmleri için ne yazık ki aynı şeyleri söyleyemeyeceğim.

Serinin 2. filminde grafik anlamda görülen aksaklıklar, senaryonun ilk filmden giderek uzaklaşması ve ilk filmdeki o muhteşem anlatımı yakalayamamanın verdiği tedirginlik ister istemez filmin geneline yansımıştı.

Serinin 3. filminde ise yine verilen aforizmalar filmin ana felsefesinden giderek uzaklaşmış yüksek bütçeli orta karar bir bilim kurgu filmi havasına bürünmüştü.

4. filmi konuşmak bile istemiyorum çünkü hayatımda bu kadar boş beleş bir devam filmi görmedim, aga silah zoruyla mı çektiniz filmi anlamadım ki.

Sonuç olarak bunlar benim kişisel fikrim, serinin tamamını beğenenler tabiki var ve hepsine saygı duyuyorum ama hep şöyle düşünmüşümdür. Matrixin hangisini hep seyretmekten keyif alırım, hangisi her seyrettiğimde beni şaşırtmaya devam ediyor ve en önemlisi serinin tamamından hangi filmi çıkardığımda bir eksiklik hissederdim.

Bu arada aynı dönemde çevrilmiş ama matrixin gölgesinde kaldığı için hakettiği ilgiyi pek görememiş bir başka filmi şiddetle öneririm "Equilibrium".

Hem kurgusu hem verdiği mesaj hem oyunculuklar ile bence gerçekten sinema klasikleri arasına girmeyi hakeden bir yapım.

Tüm sayfalar yüklendi.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar