Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Balık Besleyenler Yeni Akvaryumum İçin Yardım...

beyzadem Çevrimdışı
21 Ara 2009
211
1
Cinsiyetiniz nedir?
Ciklet (Cichlid) türü balık beslemeyi düşünüyorum ama hangi cins alcagıma bir türlü karar veremedim...

Benim gibi Ciklet severler yardımınızı bekliyorum...

Ekli dosyalar

• cyrtocara_moorii_101_1024x768.jpg
    cyrtocara_moorii_101_1024x768.jpg
    93.6 KB · Görüntüleme: 38
  • frontosa-cichlid.jpg
    frontosa-cichlid.jpg
    16.3 KB · Görüntüleme: 26
  • 332.jpg
    332.jpg
    27.3 KB · Görüntüleme: 23
  • astronotus_ocellatus1.jpg
    astronotus_ocellatus1.jpg
    35.2 KB · Görüntüleme: 25
  • parrot_cichlid.jpg
    parrot_cichlid.jpg
    95.3 KB · Görüntüleme: 27
kurnaz1903 Çevrimdışı
15 Haz 2010
23
0
38
Cinsiyetiniz nedir?
Bu kullanıcıyla anlaşma yapmak istiyorsanız, engellendiğini lütfen unutmayın.
Bir ara akvaryumla çok uğraşırdım ama daha çok Piranha ve Astronot türüyle...
Ciklet lerin Sarı Prensescinsi vardı yanlış hatırlamıyorsam makbül olanı oydu... Yoksa Melek miydi? hatırlayamadım :)

beyzadem Çevrimdışı
21 Ara 2009
211
1
Cinsiyetiniz nedir?
Bir ara akvaryumla çok uğraşırdım ama daha çok Piranha ve Astronot türüyle...
Ciklet lerin Sarı Prensescinsi vardı yanlış hatırlamıyorsam makbül olanı oydu... Yoksa Melek miydi? hatırlayamadım :)

Aslında hepsi güzeller ama bir kaç cinsi beraber beslemeyi düşünüyorum...Umarım tecrübeli biri çıkar :confused::confused:

26 Haz 2010
45
0
Cinsiyetiniz nedir?
bende bir aralar beslemiştim balık ciklet diğer türlerle anlaşamıyor tek bakcaksın

beyzadem Çevrimdışı
21 Ara 2009
211
1
Cinsiyetiniz nedir?
bende bir aralar beslemiştim balık ciklet diğer türlerle anlaşamıyor tek bakcaksın

Zaten sadece ciklet düşünüyorum daha önceden 2 papağan 2 de sarı prensesim vardı biraz daha farklı türlere yönelcem gibi görünüyor...

kurnaz1903 Çevrimdışı
15 Haz 2010
23
0
38
Cinsiyetiniz nedir?
Lepistes kesmez mi? :)

beyzadem Çevrimdışı
21 Ara 2009
211
1
Cinsiyetiniz nedir?
Yokmu hobici... konu yukarı belki gören olur...

beyzadem Çevrimdışı
21 Ara 2009
211
1
Cinsiyetiniz nedir?
benim de sualtı dalış hobim var

İyi diyosunda napıyım sualtında ciklet balıklarınamı baktın... Benim açtığım konuyla ne alakası vardı anlamadım...

Konuyu açtığıma pişman olmaya başladım hafiften
:(:(:(

24 Tem 2009
39
0
Cinsiyetiniz nedir?
Uygun fiyatlı olsun, büyüsün dana gibi olsun derseniz yunus yavruları ile başlayabilirsiniz.

Ama daha güzel bir başlangıç yapayım derseniz frontosa'lara da yönelebilirsiniz.

beyzadem Çevrimdışı
21 Ara 2009
211
1
Cinsiyetiniz nedir?
tesekkür ederim bende frontosolara döndüm en son suan için aklımda onlar var...

Bol Bol Çevrimdışı
17 Haz 2010
97
0
44
Melek balığı beslemeyi düşünürsen yardımcı olabilirim

beyzadem Çevrimdışı
21 Ara 2009
211
1
Cinsiyetiniz nedir?
bazıları beraber yasamıyor melekle frontosolar yasarmı bilmiyorum ama koloni kurmayı düşünüyorum... Yinede teşekkür ederim...

masajseven Çevrimdışı
31 Ağu 2010
57
0
41
Cinsiyetiniz nedir?
cikletler çok güzel renk çeşitide çok :D

10 Eki 2010
35
0
Cinsiyetiniz nedir?
chiclidler güzel balıklar fakat akvaryumda chiclid besleyince canlı bitki yetiştirememek kötü oluyor. Tek tezavantajı bu bence

PİSAGORx Çevrimdışı

PİSAGORx

Black is Black
4 Haz 2009
572
4
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
ben shark ve qui besledim uzun zaman etcil balıklardan hoşlanmıyorum pek ama ciklet yerine astronot düşünmezmisin. Bence onlar daha hareketli ve canlı hayvanlar :d

6 Haz 2009
122
0
Cinsiyetiniz nedir?
sakin bir chclid türü istiyorsanız frontosa idealdir. diğerleri daha sert ve saldırgandır. ancak bu türleri alırken dikkat edin, frontosaya benzer chiclid türleri de var frontosanın en belirgin özelliği 5 siyah şeridi olması ve ileri yaşlarda ise kafasında çıkıntı olmasıdır. ayrıca chiclidler ile birlikte sert yapraklı bitki türlerini yetiştirebilirsiniz anubias gibi

mgy746 Çevrimdışı
28 Tem 2009
43
0
Cinsiyetiniz nedir?
bende kurtulamadım bu hastalıktan velifera besliyorum

Pharm

Normal Üye
22 May 2011
10
0
Cinsiyetiniz nedir?
Kesinlikle önerim Discus tur.Tabi biraz tecrübe kazanmak gerek diğer türlerde özellikle Güney Amerika türlerinde.çok hisli ve kişilikli balıklardır tek eşli eşine aşık diyebileceğim derecede sadık yavrularını ortaklaşa sırtlarında taşıyarak büyütürler.yavrular anne-babanın mukozasıyla beslenir.bakıcısını tanıyan bazen küsebilen elinizi akvaryuma soktuğunuzda gelip elinize kendisini sevdirebilen yegane balıkltır.Taş gibidir kolay kolay öldürelemez.Hastalığını bakıcısına söyler adeta davranışlarıyla.Tak diye ölmez öle biranda illa tedavi zamanı tanır ve genellikle bu tedavilerede cevap verirler.

Discusa bakmaya başlayan biri eğer ben discus bakıcam diyosa Akvaryumculardan kesinlikle almamalıdır.Bunlar genelde uzakdoğunun elek altı hormonla salaklaşmış balıklardır.Yavru balık renklenmez rengini 1 yılda tamamlar.Çok farklı desen ve renklerde türleri vardır.yılda aşağı yukarı 10 tane discus yarışması düzenlenir bu yarışmalar farklı kategorilerde(renk desen) olur ve ödüllü olur dünyanın birçok yerinden üstatlar genelde Almanyanın Duisburg unda yapılan yarışmada çarpışır ödüller yanlış hatırlamıyosam grandChampion(şampiyonların şampiyonu) 70.000euro civarında alır tabi diğer kategorilerdende alır derken baya zengin döner ülkesine.

sağlıklı bir discus nerden alınır nasıl başlanır;Sağlıklı discus genellikle yerli üreticilerden ve ev üreticilerinden alınır.Ülkemiz discus hobicileri bu konuda son yıllarda büyük adımlar büyük gelişmeler sağladılar.

discus-hight-body.jpg

RGD36.jpg

yarışmaların gözde üreticisi ricky lim in grandchampion ı
dsc3691.jpg

4449132459_e714ccb52f.jpg

orange-discus-fish-with-babies-thumb5820797.jpg

:)

IWAS Çevrimdışı
7 Eki 2010
80
1
Cinsiyetiniz nedir?
bişey sorucam ama dalga gecmeyin :)
ben balıkların nasıl ciftleştigini cok merak ediyorum, hatta googlda yazıp arastırdım belki video yda bir anlatım vardır diye fakat bulamadım. :)
Bu yazdıklarım birçok balık türü için geçerlidir. :

Hazır olan dişi erkeğin çağırdığı bölgesine gider ve burada çiftleşme dansı yaparlar. Erkek balık burada dişiye kur yapmak için titreme gibi davranışlar sergiler. Dişi yumurtalarını dökerken erkek bir taraftan dölleme yapar ve diğer yaklaşan balıkları oradan uzaklaştırmak için agresif davranışlarda bulunur. Dişi döllenmiş balık yumurtalarını ağzında toplar ve kuluçka dönemi başlar. Kuluçka dönemi bu balıklarda 20-25 gündür. Seri üretimde dişi balığın fazla hırpalanmaması ve daha fazla yavru alımı için erken kusturma ve anne ağzı dışında kuluçkalama yapmak tercih edilebilir. Bu süre 8-10 günden önce olmamalıdır. Balık ağzında sürekli olarak yavrularını azaltıyorsa veya yavruları her seferde yutuyor/tükürüyorsa 4. günden sonra kusturulmalıdır. Ne kadar erken kusturursanız yumurtaların mantarlaşma olasılıkları o kadar yüksek olacaktır.

Köpekbalığı ,balina ve yunuslarda ise (Belki eksik söylediğim vardır) bildiğimiz vajinanın penise girmesi suretiyle çiftleşme gerçekleşir.Türlerine göre çiftleşme şekli farklılık gösterebilir.

IWAS Çevrimdışı
7 Eki 2010
80
1
Cinsiyetiniz nedir?
IWAS acıklaman icin tskederim ben balıkların ciftlestiklerini dusunuyordum :)
yunusların, insanlar gibi zevk almak icin seks yapan tek memeliler oldugunu ogrendigimde de cok sasırmıstım :)
Rica ederim,ne demek. Evet yunusların zevk için seks yaptığı söylenir... Belki de bu merak yüzünden bazı zoofil vatandaşlar "Yunuslarla seks yapma rehberi" gibi siteler yayınlıyorlar internette. İnanamayanlar için buyrun linki: Insolitology - Guide to... fucking a dolphin :014:

Pharm

Normal Üye
22 May 2011
10
0
Cinsiyetiniz nedir?
Begümcüm betta balıklarının çiftleşmeleri biz insanlara benzer az çok erkek dişiyi sarar ve dölleyerek yumurtalarını döktürür.Güzel bi seyirdir :) balıklarda gayet güzeldir.

Tüm sayfalar yüklendi.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar