Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

♥️Azizler ➡️netflix

STAR Çevrimdışı

STAR

Forum Destekçisi
26 May 2020
7,991
21,289
Cinsiyetiniz nedir?
Bayan
Berkun oya (bir baskadır filmi ) yazdığı ülkemizde türüne az rastlanır kara mizah filmi... Engin Günaydın, haluk bilginer, Binnur Kaya ve güzel bir oyuncu kadrosu... Ben açıkçası kara mizah seven biri olarak beğendim. Anlaşılması biraz güç ama bence güzel.. Fikirleriniz var mı?

Son düzenleme:
HIDIRR Çevrimdışı

HIDIRR

El şeyini görmeyen kendi şeyi en büyük sanırmış
19 Tem 2019
1,127
1,839
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Kara mizah tamam da. Yalnızlığın hicvedildiği zaman ve akışın kaybolduğu bir film olmuş. Kara mizah olarak bakınca çok altta kalmış. Ben beğenmedim şahsen

Django_14 Çevrimdışı
2 Ocak 2020
136
115
44
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Ben beğendim. Alışa gelmişliğin dışıda bir film. 7/10

STAR Çevrimdışı

STAR

Forum Destekçisi
26 May 2020
7,991
21,289
Cinsiyetiniz nedir?
Bayan
Kara mizah tamam da. Yalnızlığın hicvedildiği zaman ve akışın kaybolduğu bir film olmuş. Kara mizah olarak bakınca çok altta kalmış. Ben beğenmedim şahsen
Kara mizah olarak nadir film var ülke de şimdi bir woody allen beklemeyelim bence örnek olarak iyi Türkiye zaten gercek yaşamda "trajik komik" bir ülke o yuzden bize farklı gelebilir...

Ramazanerdinç Çevrimdışı
17 Haz 2020
229
418
32
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Beni sıkmadı bayılmadım ama severek izledim. En azından farklı, özgün bir deneme olmuş. Çocuk oyuncu çok iyiydi onun sahnelerinde güldüm baya. Çıkarmıcam dedin ama kolye nerede repliği ve ince karmaşık mesajlarıyla tuhaf tatlı bir filmdi bence.

STAR Çevrimdışı

STAR

Forum Destekçisi
26 May 2020
7,991
21,289
Cinsiyetiniz nedir?
Bayan
Beni sıkmadı bayılmadım ama severek izledim. En azından farklı, özgün bir deneme olmuş. Çocuk oyuncu çok iyiydi onun sahnelerinde güldüm baya. Çıkarmıcam dedin ama kolye nerede repliği ve ince karmaşık mesajlarıyla tuhaf tatlı bir filmdi bence.
Dayım dayım dayım 😁😁😁

ZimaBlue Çevrimdışı
25 Tem 2020
822
935
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Haluk Bilginer için düşüncem;
Yıllarını tiyatroya vermiştir, yurdışında eğitimler almıştır, Broadway’lerde sahneye çıkmıştır ama 20 yıl önceki Tatlı Hayat dizisi ve Sesi dışında pek bir artısını göremiyorum ben.

STAR Çevrimdışı

STAR

Forum Destekçisi
26 May 2020
7,991
21,289
Cinsiyetiniz nedir?
Bayan
Haluk Bilginer için düşüncem;
Yıllarını tiyatroya vermiştir, yurdışında eğitimler almıştır, Broadway’lerde sahneye çıkmıştır ama 20 yıl önceki Tatlı Hayat dizisi ve Sesi dışında pek bir artısını göremiyorum ben.
Yok harcamayalım bence cok iyi bir dram oyuncusu bakmayın hep komedi denk gelince tekrara düşüyor gibi

andac Çevrimdışı
25 Mar 2017
629
1,278
Bu kullanıcıyla anlaşma yapmak istiyorsanız, engellendiğini lütfen unutmayın.
Adam harcandı bence biraz ve tabi cogu yanlış proje ☹
Dünyayı bilmem ama Türkiye'de (her rol oynar denirse) en az ilk üçe girer, çok iyi bir aktör
Keşke a-politik olabilmenin önemini de biliseydi.
O sebeple;
Evet cok iyi bir aktör. Ama yanlış ata oynamis çok iyi bir aktör.
Öneri de tam oturmuş ne seyretsem derken geldi hakikaten :) Cok tesekkurler bunun için .

cemyrdm Çevrimdışı
30 Tem 2011
914
719
Cinsiyetiniz nedir?
Ekip muhteşem ama filmde kopukluk vardı. Evet ,özde anlatılan konu anlaşılabiliniyor ama devamlılık yoktu. O oyuncu kalitesinin kullanılamadığı bir film olmuş kanımca.

STAR Çevrimdışı

STAR

Forum Destekçisi
26 May 2020
7,991
21,289
Cinsiyetiniz nedir?
Bayan
Dünyayı bilmem ama Türkiye'de (her rol oynar denirse) en az ilk üçe girer, çok iyi bir aktör
Keşke a-politik olabilmenin önemini de biliseydi.
O sebeple;
Evet cok iyi bir aktör. Ama yanlış ata oynamis çok iyi bir aktör.
Öneri de tam oturmuş ne seyretsem derken geldi hakikaten :) Cok tesekkurler bunun için .
Rica ederim 😁😁

STAR Çevrimdışı

STAR

Forum Destekçisi
26 May 2020
7,991
21,289
Cinsiyetiniz nedir?
Bayan
Fularımı bulamadım ev biraz dağınık. E fular olmayınca da entel konuşamıyor, kaliteli yorumlar yapamıyorum.

Film olmamış. Karakterler var, konu yok. Birisi bana bu filmin konusunu anlatabilir mi?

Absürd bir film, kabul. Adama hastanede ssk soruyorsunuz. Ne oldu? Yarattığınız evrenden, gerçek dünyaya düştük. Film boyunca sürekli böyle git gel yaşadım. Hangi evrendeyim, nereye odaklanmalıyım, ve ana konu nedir?Yine fularlı gibi konuştum. Eylül Hanım ne zaman konu açsa böyle oluyor.
Askolsun 😁

STAR Çevrimdışı

STAR

Forum Destekçisi
26 May 2020
7,991
21,289
Cinsiyetiniz nedir?
Bayan
Güneşin oğlu var mesela, iyi filmdir. Saymakla bitmez aslında.

Bu arada tatlı hayatı hala ara ara izler gülerim.

En sevdiklerimden,

"başar'le pelin'in düğünü için davetli listesinde yorgo 'nun tanıdıkları vardır:

-(ihsan) ver bakiyim şu listeyi bana. bu ne be, neyin listesi bu! yunan ikinci piyade alayının mı! daha birinci sayfada 10 tane alex, yirmi tane nikos var
+(feraye) onların çoğu yorgo'nun akrabaları, ihsan.
-nerde bizim akraba listesi?
+(sevinç) ne yapacaksın bu saatten sonra listeyi?
-ekleme yapacagım. askerlik çağına gelmiş, eli silah tutan tüm tanıdıklarımızı."
Ya özlemişim

Fingolfin Çevrimdışı
26 Haz 2009
669
796
Cinsiyetiniz nedir?
Başıma birşey gelmeyecekse beğendiğim film.

İzledikten sonra ben biraz bakınırım sağa sola. filmi eleştirenler var böyle kadro var elinde kullanamamışlar diyende var. oyuncu bazında beğenmeyenler de var. Oyuncu yönetmenin istediğini yapar, bazan karakteri kendisi oluşturur ve kendinden birşeyler katar bu film yapısına göre değişir yani.
Kadroya bak oyunculuklara bak denecek bir olay değil tamda böyle olması istenmiş.
Filmin temposuna ve ritmine göre böyle olmalı yani başka türlü olmazdı.

Senaryoyu eleştirenler var yine yanlış düşünce malesef bu bir kahramanın yolculuğu tadında bir film değil. Yani akış bozulmuyor kahraman verilen görevi reddedip sonra bir yolculuğa çıkıp karakter değişimi dünyayı algılaması vs. değişip tekrar aynı noktaya dönmüyor. Kahraman ile çok fazla bağ kuracak ciddi bir aks yok gibi görünüyor olsa da film senaryo mantığına uyuyor.
Film alışageldik senaryo şeklinde değil ama temposu ağır ritmi çok yerinde olmuş. Hayat gibi biraz asenkron gidişata sahip.
Film komedi değil yani beklentileri bulamayınca film komik değil yhaa eleştirileri gelmiş.

Film yer yer absürtlük, kara mizah ve bir kısım noir sineması özelliklerini taşıyor. Filmde anlatılan şeyler kör göze parmak misali anlatılmamış.

Seyirci olarak bizimde bazı eksiklerimiz var gibi filmleri tek bir kategoride zannetmek huyumuz var. Bu türk sinemasının kaçış noktası bence.Seyirciyi bekletme hemen espriyi yap hemen düşür hemen tokadı yapıştır hemen osur ki filmin ritmi ve temposu böyle sağlanmış olsun diye bir zihniyet gelişti. Oysa 2000 öncesi çekilen nadir filmlere baktığımızda böyle değil. Örn.Muhsin Bey.
Filmde olanları anlamaya gerek görmeden hemen güldürsün istiyoruz bunu bekliyoruz. Pavlovun köpeği gibi şartlanmışız. Çünkü tutan formülden kimse vazgeçmemiş. Cem Yılmazın karakomiklerinde olduğu gibi. Ben çok başarılı bulmuştum.

Filmde farkettiğim belki yanıldığım birkaç nokta var. Masumiyetteki zagora gönderme var ve Uğur rolündeki (vildan) atasevere benzettim.
Zaten vildan karakteri de şu anki haline oldukça benzetilmiş gibi belki bana öyle geldi. Haluk bilginerin aşık olduğu kadın. Bu filmde de yine aşık oluyor masumane bir şekilde. Fakat bir şekilde yine ölüyor :)
Vildan karakterini ilk kez gördüm ben tanımadığım bir oyuncu yalnız tam bir milfmiş kendisi. Saygılar :)

Diğer konu ise Vavien filmi. Aynı ekipten çıkmış zaten bilindiği gibi. Karısını öldüre(meyen) adam :) azizlerde de karısını öldüren adam yine. Ölen yine ailesi için çırpınan aynı kadın.
Bahsi geçen üç film üç ayrı bakış açısından üç ayrı tür olarak toplumsal sorunlar diye kestirip atamayacağımız biraz açıklamayı gerektiren benzer şeyleri anlatıyor.

Eşiyle oğluyla ailesiyle iletişim kuramamış insanları görüyoruz. Bu filmde de bir kaçış var. Vaviende olduğu gibi ailesinden sorunlarından kaçan bir adam var yine. Masumiyette de bir kaçış vardı. Kaçtığımız kendimiziz galiba. Olmasından korktuklarımız veya başarısız olmaktan korkmakta olabilir. Kolay olana kaçıyoruz gibi ama bu birikiyor birikiyor ve yüzleşemeyeceğimiz bir sorun haline geliyor.
Kaç defa aziz kız arkadaşını kafede gördü ve yanına gidemedi. Gittiğinde ise yine duramadı ve kaçtı.
Filmin sonu güzel olmuş sonunda Vavien deki gibi eşini ailesini buldu gibi olsa da bu iki filmde de temelli bir çözüm oldu gibi görünmüyor.
Sağlık olsun önemli olan bu deniyor :) Bir filmde verilmeye çalışan en absürt mesaj bu olurdu sanırım :)

Vavien köyde geçerken bu film şehri şehir insanının sorunlarını ve farklı bir zamanı anlatıyor fakat görüldüğü gibi pek değişen bir şey yok.
İlgisiz aile yine bir denyo ortaya çıkarmış. Tablet verin lan bana kitapmı kaldı diyor çocuk. Yani tek cümleyle sosyal medyada boğulan annesi ve babası tarafından bir tablete hapsedilmiş çocuk modeli ve bu çocuk denyo olmuş çünkü internette kimlerle arkadaşlık ettiği bilinmiyor ve günümüz popülerizminin esiri olmuş gibi duruyor. Diğer yandan çocuk yapıp ondan sonra ne yapılması gerektiğinden bir haber oluşumuzu bize gösteriyor. Evde gücün kimde olduğu ortada hayvan gibi barfiks çeken oğlan çocuğu :)
şahsi görüşüm çocuk oyuncu iyi oynayamamış o hali o tavrı bana geçmedi.

Denyo olayı vaviende celalin abisi cemalde de vardı köy de de şehirde de denyolar bitmiyor.
Bir türk toplumunda tek erkek çocuk olarak büyütüldüyseniz celal/aziz gibi başarısız güvensiz eksik olduğunuzu görürsünüz veya cemal caner gibi bir denyo olduğunuzu görürsünüz. Ya da ikisi arasında bir yer işte.
Her iki filmde de karakterlerle bağ kurmak biraz zor aslında kendimizle veya alışık olduğumuz sıradan birileri ve sorunları adlı başlıkta toplandığı için bağ kurmakta pek istemiyoruz gibi. Yaşadığımız hayatları kabul edemiyoruz ve kaçıyoruz bunlarıda görmek istemiyoruz.

Binnur kaya her iki filmde de ölen öldürülen kadın rolünde ve yine evini ailesini düşünen halıya dökülen yumurtayı tabağı ziyarete gelen vildana kurabiye ikramını vs. yine kendini değil ailesini düşünen bir kadın portresi çiziyor.
Erbil biraz zorlama olacak gibi ama azizin kendisi gibi geldi, filmde birkaç zaman örgüsü hayal gerçek iç içe geçiyor.

Alp ve cevdet rolündeki arkadaşların olaylarına gelirsek. Alp bir sahte yalan bir dünya yaşıyor ve yamulmuyorsam azize kesik gibi duruyor. Başka yorumlarda ölecek olan kişinin aslında Erbil ile Aziz aynı kişi olduğu için Alp ona acıyor ve iyi davranıyor şeklinde yorumlar yapılmış ama bana doğru gelmedi. Sürekli kız çağırırız ikimiz takılalım şeklindeki şımarık zengin bebesi tavırları bu teoriye uymuyor gibi geldi. Daha çok erkeğim ben bak totoş değilim demeye getirme çabaları var. Nihayetinde Alp yalnız ve mutsuz birisi ve anlık şeylerle ve parayla işin olacağını düşünüyor ama öyle değil. Cevdete gelince suskun sıradan bir iş arkadaşı rolünde ve kendisi tam bir öküz. Cevdet aslında Azizin hayali karakteri diyenler olmuş bence değil. Cevdet tek başına yaşayan kimseyi önemsemeyen herkesin etrafında olan sıradan bir iş arkadaşı karakteri. Kendini kimseyle yakın tutmak istemeyen samimi ve arkadaşça bir cümlesi olmayan birisi.

Erbil Azizin kendine söylediği aforizmaları gibi. Zamanın ötesinden gelen birisi gibi. Belki her ikiside farklı zamanların aynı kişisidirler.

Son düzenleme:
Fingolfin Çevrimdışı
26 Haz 2009
669
796
Cinsiyetiniz nedir?
Haluk Bilginer veya x bir oyuncuya nedense ülkemizde bir değer biçiliyor. Bir yere konumlandırılıyor. Kafamızdaki bir kaba sığdırılıyor.

Nihayetinde bu dünyada hayat var ve hayatın bir anlamı olamaz. Hayatı anlamlandıramayız bir kaba bir kalıba sokamayız.
İnsanlar aktörler liderler vs. de böyledir. Anlamlandırmamak gerekiyor.
Onlara anlam yüklediğimizde kaybeden biz oluyoruz nedeni ise anlam vermemiz gereken kendi bilinç altımızdan zaman zaman sisler içinden karşımıza çıkan kendimiziz.
Kendimizden beklemediğimiz ve sisler arasında bize doğruyu olması gerekeni gösteren imgeleri görmezden gelip. Birinden hayatımızı veya gidişatı değiştirecek birşeyler beklemek çok yanlış. Sen yapacaksın ne yapacaksan. Çabalayan biz olmayalım okuyan bilen biz olmayalım. F

Filmine/oyununa bir bilet alıp gitmeyelim. Ama birileri hayatımıza dokunsun ve çizgimizi bozmasın istiyoruz. Böyle birşey olamaz.

Haluk Bilginer çok iyi bir oyuncu kabul etmeyenin kafasına taş düşer.
Benim için Ezeldeki rolü kabul edip Fetönün Atatürk'ü öldürmek göndermesine alet olmuştur buna içerlenirim ama umursamam da.
Bunun dışında paraya düşkündür bilmem nedir şudur budur çizgisini bozmuş falan beni alakadar etmez.

Ne Yılmaz Güneyi severim ne de Che ye taparım. Put şeylere karşı antipatim var.

serdarc Çevrimdışı
31 Ağu 2020
131
192
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Ara ara kopukluklar yaşasamda genel itibariyle ben de beğendim filmi. Cast seçimi çok iyi roller cuk oturmuş.

STAR Çevrimdışı

STAR

Forum Destekçisi
26 May 2020
7,991
21,289
Cinsiyetiniz nedir?
Bayan
Haluk Bilginer veya x bir oyuncuya nedense ülkemizde bir değer biçiliyor. Bir yere konumlandırılıyor. Kafamızdaki bir kaba sığdırılıyor.

Nihayetinde bu dünyada hayat var ve hayatın bir anlamı olamaz. Hayatı anlamlandıramayız bir kaba bir kalıba sokamayız.
İnsanlar aktörler liderler vs. de böyledir. Anlamlandırmamak gerekiyor.
Onlara anlam yüklediğimizde kaybeden biz oluyoruz nedeni ise anlam vermemiz gereken kendi bilinç altımızdan zaman zaman sisler içinden karşımıza çıkan kendimiziz.
Kendimizden beklemediğimiz ve sisler arasında bize doğruyu olması gerekeni gösteren imgeleri görmezden gelip. Birinden hayatımızı veya gidişatı değiştirecek birşeyler beklemek çok yanlış. Sen yapacaksın ne yapacaksan. Çabalayan biz olmayalım okuyan bilen biz olmayalım. F

Filmine/oyununa bir bilet alıp gitmeyelim. Ama birileri hayatımıza dokunsun ve çizgimizi bozmasın istiyoruz. Böyle birşey olamaz.

Haluk Bilginer çok iyi bir oyuncu kabul etmeyenin kafasına taş düşer.
Benim için Ezeldeki rolü kabul edip Fetönün Atatürk'ü öldürmek göndermesine alet olmuştur buna içerlenirim ama umursamam da.
Bunun dışında paraya düşkündür bilmem nedir şudur budur çizgisini bozmuş falan beni alakadar etmez.

Ne Yılmaz Güneyi severim ne de Che ye taparım. Put şeylere karşı antipatim var.
Cok güzel anlatmışşınız

demirbileksnr Çevrimdışı
30 Tem 2019
9
3
42
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Haluk Bilginer oynadığı iki filmde de hayal kırıklığı yaşattı bana. İlk filmi 9 Kere Leyla, 2. filmi de Azizler. Azizler yine çok daha iyiydi. Özellikle rahmetli ile geçen diyalogları. @STAREYLÜL 'ün azizleri bile (UU) çok daha iyi :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

16 Eki 2020
298
306
50
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
boş vakit için ideal bir flim beğendim ....
tekrar izlermiyim / hayır
bitsede kapsa dedim mi / hayır ( evde olduğum vakit geçsin diye izledim )

7 Eki 2020
72
207
48
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Son döneme bakılırsa sinemaların olmadığı sadece bu platformlara kaldıgımız bu gunlerde , 9 kere leyle filmine göre daha iyi ancak bana göre netflix filmi olarak vasat bir film. daha ben bu platformun beni alıp götürdüğü, uçurdugu bir film görmedim. (kendi yapımları için konuşuyorum) ama yinelemem lazım yokluk içinde seyredilir bir film olmuş.

adonis84

Normal Üye
3 May 2017
26
68
Cinsiyetiniz nedir?
Festival filmleri vb seven biri olarak bu filmi pek beğemmedim, filmde ki tek güzel şey Engin günaydın ve Haluk bilginer. sanki böyle birşey çekelim kiım nasıl yorumlarsa havası vardı o da basit bir hava kattı sanki

Tüm sayfalar yüklendi.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar